Blog

MAŽORET NASTUP U KRALJEVICI

Dana 2. srpnja 2016. članice juniorskog sastava mažoretkinja Društva Naša djeca Ogulin odradio je nastup u Kraljevici u sklopu 2. Dječjeg festivala  “Dječji dani“. Festival je osmišljen na način da djeca pokažu svoj trud na kojem rade tijekom cijele godine te integracija djece pod sloganom: Kad se male ruke slože, sve se može.

Između ostalog ne radi se o natjecanju već o pokazivanju svojih talenata, a ujedno i različitosti svih skupina po pojedinim kategorijama tako da su nastupali dječji zborovi, plesni klubovi, folklor, mažoretkinje, recitacije i drugo, s preko 400 izvođača iz Lijepe Naše i susjedne Slovenije u programu koji je trajao dva dana.

Na put se krenulo u jutarnjim satima tako da smo cijeli dan proveli na plaži u kupanju i sunčanju, a nije izostalo ni nezaobilazno fotografiranje. S mažoretkinjama je putovala predsjednica DND-a Ogulin Ljiljana Kaurić, dok su kadeti A i kadeti B putovali u pratnji svojih trenerica.

Svi sretni, zadovoljni, okupani i osunčani krenuli smo prema glavnoj pozornici na obali gdje su juniorke odradile dva nastupa. Za vrijeme trajanja cjelokupnog programa imali smo priliku uživati u raznovrsnim točkama, od plesa, pjevanja pa sve do izvođenja žonglerskih vještina.

Treba spomenuti da su naše djevojke svojim nastupom sa dvije potpuno nove koreografije oduševile sve prisutne a pogotovo plesom sa pom-ponima i pobrale zasluženi pljesak publike.

Cijeli je dan bio vrlo lijep i zanimljiv svim našim djevojkama te se nadamo da ćemo i druge godine biti pozvani od organizatora da opet budemo gosti na ovom lijepom događanju.