Blog

PROVEDEN PROJEKT “I JA BIH NA MORE” DND-a ČAKOVEC

Društvo „Naša djeca“ Čakovec već petnaest godina provodi projekt „I ja bih na more“ za djecu iz socijalno osjetljivijih obitelji s područja grada Čakovca. Od 04. do 11. srpnja 2016. u odmaralištu Stanorada u Dramlju i u organizaciji turističke agencije Rudi express ljetovalo je 27 djece sa voditeljicama Robertom Taradi, Hanom Zrna i Gordanom Šoltić Siladi.

Sredstva za organiziranje ljetovanja sakupljena su organiziranjem humanitarnih akcija. U prosincu 2015. u Centru za kulturu Čakovec održan je koncert u koji su se uključili Dječji vrtić Čakovec – područni odjel Stonoga, Dječji vrtići Žibeki, Bambi i Loptica, Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec, dječji zbor Čakovečki mališani, Čakovečke mažoretkinje, Plesni studio Vivona, Studio suvremenog plesa Teuta, Plesni centar Livi i KUD Žiškovec.

26., 27, i 28 travnja 2016. kazališna skupina „Trinaestići“ prikazala je za polaznike Dječjeg vrtića Cipelica i Dječjeg vrtića Cvrčak predstavu „Plesna haljina žutog maslačka“. U predstavi su glumile Ljubica Bedić, Nives Lisjak, Roberta Taradi, Mirjana Lisjak i Suzana Kovač, a za scenografiju i kostime su bile zadužene Rada Magić i Smilja Gruić.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca 28. 05. 2016.  realizirana je humanitarna prodaja kolačića od jagoda povodom manifestacije Dan grada.

Za jedanaestero djece ljetovanje je financirao Grad Čakovec u okviru akcije Koordinacijaskog odbora, Čakovec – grad prijatelj djece. Sve humanitarne akcije prijavljene su Uredu državne uprave u Čakovcu, te su za njih dobivene potrebne suglasnosti i rješenja. Za humanitarnu akciju DND – Čakovec je otvorio izdvojeni račun. Djecu i učenike za ljetovanje su predložile  odgojno – obrazovne ustanove s područja grada Čakovca koje su bile aktivno uključene u humanitarne akcije, a potrebne suglasnosti za ostvarivanje prava na ljetovanje izdao je Centar za socijalnu skrb u Čakovcu.

Aktivnosti koje su osmišljene i realizirane na ljetovanju prvenstveno su bile usmjerene na kvalitetan rast i razvoj djece, razvijanje kvalitetnih socijalnih odnosa, komunikacije, te tolerancije.  Svakodnevno su djeca boravila na plaži uz organizirane igre u vodi – škola plivanja, igre sa vodom i pijeskom, vožnja na pedalini,  a u večernjim satima u šetnji,  na sladoledu, te kreativnim i zabavnim aktivnostima. Organizirana je i vožnja brodom, te izlet u Crikvenicu i posjet Akvariju.

„Vrijednosti ovog projekta su te što su djeca u zdravom morskom okruženju oplemenjena sa novim spoznajama, stekla nove komunikacijske vještine, nove prijatelje iz različitih obiteljskih sredina i nadasve što su boravila na moru koje je prvenstveno važno za njihovo zdravlje i razvoj. Veliko hvala svima koji su se uključili u ovaj hvalevrijedni projekt, te tako oplemenili i uljepšali djetinjstvo dvadeset sedmero djece našega grada Čakovca“, istaknula je predsjednica Društva “Naša djeca“ Čakovec Gordana Šoltić Siladi.