Blog

MEĐUNARODNI DAN OBITELJI U POREČU

Puno veselih trenutaka na kotačima i bez njih

Gradsko kupalište u nedjelju poslije podne napunilo se u kratko vrijeme Porečanima svih generacija na kotačima.  Bilo je to mjesto sastanka i starta obiteljske biciklijade u organizaciji Društva Naša djeca Poreč, a u povodu Međunarodnog dana obitelji.  Obilježeni šarenim balonima 70-ak velikih i malih biciklista krenuli su, predvođeni tajnicom DND-a Snježanom Lehman prema Ski liftu u Zelenoj laguni. Vožnja uz more je napunila dobrim raspoloženjem i one sanjive, a u sjeni stabala na livadi pokraj Ski lifta čekalo je osvježenje, prije igre. Doduše, neke je pedaliranje iscrpilo, pa su zadrijemali u noninu naručju. Nije im smetala muzika, a ni graja navijanja i igre.
Svaka igra bila je urnebesna iz ovog ili onog razloga: roditelji su žmireći na rukama nosili djecu koja su ih navodila hodati između čunjeva, potom su u parovima zavezanih nogu obilazili čunjeve, potezali konop u različitim varijantama (djevojčice protiv dječaka, djeca protiv tata, djeca protiv roditelja), igrali su pikado, vrtjeli hula hup….  Bilo je zanimljivo preskakati preko dekice koju je jedna obitelj prostrla za svoje najmanje dijete.
Ove je godine DND naglasio koliko su u obiteljsku zabavu i igru dobrodošli djedovi i bake, pa su za njih pripremili i nagrade – slikovnice koje mogu čitati zajedno s unučadi. Na biciklima su s unucima i unukama u Zelenu lagunu stigli Mario Ritoša, Marija i Anđelo Burić, Eđidio Čekić,  Jasna i Željko Majs. Dva sata ispunjena igrom i smijehom prođe za čas, ali u DND-u nekoliko puta godišnje daje priliku roditeljima i djeci da se zajednički druže. Zato se nadaju da će na sljedećoj obiteljskoj biciklijadi do godine biti još više obitelji.