Blog

MEĐUNARODNI DJEČJI TJEDAN U VELIKOM TRGOVIŠĆU

I ove je godine DND Veliko Trgovišće nizom aktivnosti obilježilo Međunarodni dječji tjedan koji je započeo tradicionalnim okupljanjem djece DV Rožica i nižih razreda OŠ Veliko Trgovišće prvog dana obilježavanja, točno u podne kada su djeca uzviknula moto ovih dana: “LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA”. Potom je uslijedilo pisanje i crtanje poruka odraslima sa zajedničkom porukom “Odrasli, slušajte nas!”

Djeca i volonteri posjetili su i načelnika općine, Roberta Grebličkog i iznijeli mu svoje prijedloge i pitanje poput: cijene za prijevoz učenika, kada će DND dobiti svoj prostor, te da li će uskoro Veliko Trgovišće dobiti dječji park. Načelnik je strpljivo saslušao djecu te im odgovorio da će se Općina pobrinuti da mjesto dobije dječji park, da li putem natječaja iz EU fondova ili iz proračuna općine. Također je iznio vrlo interesantnu i hvalevrijednu ideju da će stipendisti općine moći pružati pomoć učenicima koji teže usvajaju nastavno gradivo ili im treba neka pomoć.

img_5145

Međunarodni dan djeteta u Velikom Trgovišću završio je izložbom dječjih radova u prostoru čekaonice Željezničke postaje. Svakako je dođite pogledati.