Blog

OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA U BELIŠĆU

Međunarodnim danom djeteta (7. listopada) započelo je obilježavanje Dječjeg tjedna u gradu Belišću. Za mnogobrojne aktivnosti tijekom tih nekoliko dana već se tradicionalno brine Društvo “Naša djeca” Belišće.

dsc_19832

„Proteklog su ponedjeljka u prijepodnevnim satima polaznici Dječjeg vrtića Maslačak i učenici nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Belišću crtali kredom po pločniku u središtu grada, a nakon toga su polaznici Dječjeg foruma Štrumpfovi i članice Izvršnog odbora DND-a posjetili belišćansku Gradsku upravugdje nas je primio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, s kojim smo razgovarali o djelovanju naše udruge, ali i o dječjim željama i idejama za što bolji život u Belišću.

dsc05118

Susret je završen otvaranjem izložbe dječjih radova u holu zgrade Gradske uprave“ – o početku prošlotjednih aktivnosti govori Ivana Belcar, predsjednica DND-a Belišće.

dsc05119

Obilježavanje Dječjeg tjedna je nastavljeno u srijedu, kada su belišćansku školu posjetili najmlađi članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće te izveli nekoliko pokaznih vatrogasnih vježbi. Dan nakon toga DND-ovke su organizirale posjet Domu kulture, gdje su članovi Kazališta mladih Belišće izveli u dva navrata predstavu “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića”. 

dsc_2010

„Osim kazališnih predstava, u četvrtak smo imali i prigodan program pod nazivom “Odrasli, poslušajte i naš glas” u kojem su se roditeljima, bakama i djedovima, ali i predstavnicima našeg grada (zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i pročelnica Antonija Andrašek Barić) pjesmom, recitacijama, plesom, glazbom i glumom predstavili učenici  nižih razreda, polaznici Glazbene škole i Kazališta mladih“, kaže Ivana, dodajući kako je obilježavanje Dječjeg tjedna završilo već tradicionalnom aktivnosti “Djeca djeci”.

dsc05121

Tom prigodom su učenici nižih razreda belišćanske škole posjetili vrtić Maslačak, te malim prijateljima izveli prigodan program.

dsc_20161

„Završetak Dječjeg tjedna već godinama označava početak novog ciklusa igraonica subotom za svu djecu koja ne pohađaju redovan vrtićki program.  u prostorijama belišćanskog vrtića naše odgojiteljice i volonterke bit će na raspolaganju djeci, te pozivamo roditelje čiji su mališani stari između 4 i 6 godina da ih dovedu u igraonice na druženje i učenje i kreativno provođenje slobodnog vremena“, poručuje Ivana u ime DND-a Belišće.

Monika Đogaš