Blog

MLADI MUZICIRAJU U TUHLJU

DRUŠTVO “ NAŠA DJECA“ TUHELJ i Koordinacijski odbor akcije „Općina Tuhelj – prijatelj djece“ bili su 10.11.208. godine u prostorima OŠ Lijepa naša u Tuhlju organizatori susreta mladih glazbenika pod nazivom Mladi muziciraju.

Cilj susreta bio je okupiti djecu koja imaju glazbene sposobnosti s ciljem promicanja i poticanja sviranja i pjevanja, razmjene iskustva, druženja i zabave uz glazbu.

Na susret su se odazvali polaznici GŠ Pregrada, zbor PO Kumrovec GŠ Pregrade, Vokalna skupina OŠ Bedekovčina, učenici iz OŠ Petrovsko, Gornje Jesenje i Kumrovec, mladi svirači PO „Lipa“ Tuhelj te voklani sastava Cool djevojčice DND TUHELJ. Gosti susreta bili su članovi folklorne skupine,  učenici OŠ Gvozd koji su ujedno članovi SKD Prosvjeta iz Vrginmosta. Prisutna publika mogla je uživati u izvedbama 64 izvođača koje je pripremalo 10 mentora. Kroz program su vodili Anja Petrinec, dječja načelnica Tuhlja i Alen Javorić Ilić član dječjeg vijeća. Na kraju je u ime domaćina i organizatora svim sudionicima zahvalila na glazbenom užitku Snježana Romić, predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Općina Tuhelj-prijatelj djece.

Sudionici su dobili, a publika je mogla nabaviti bedž susreta kao sjećanje na događaj. Nakon nastupa svi izvođači i njihove pratnje družili su se uz okrjepu. Susret je omogućen uz financiju potporu Općine Tuhelj kroz projekt DND Tuhelj Mladi muziciraju.