Blog

NACIONALNA KAMPANJA “ČITAJ MI”

Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo i Hrvatsko logopedsko društvo uz podršku UNICEF-a inicirali su pokretanje nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja “ČITAJ MI!” Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Istraživanja pokazuju da se djeca kojoj se čita i priča od najranije dobi brže razvijaju, zainteresiranija su za okolinu, brže uče, bolje se snalaze u komunikaciji s drugima i razvijaju predčitalačke vještine.
Pozivamo udruge i društva da se uključe u kampanju “Čitaj mi!” i organiziraju mnogobrojne kreativne aktivnosti i događanja za najmlađu djecu i njihove obitelji i u 2016. godini.

Plakat, letke, logo kampanje i liste vrijednih slikovnica za najmlađe možete preuzeti s mrežnih stranica kampanje “Čitaj mi!”
http://www.citajmi.info/materijali/

Ujedno vas pozivamo na obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga (14.2.2016.). U privitku se nalazi dopis i plakat te vas molimo da ih proslijedite Društvima “Naša djeca” u Hrvatskoj koji svoje aktivnosti mogu prijaviti na internet stranici kampanje “Čitaj mi!”
https://www.citajmi.info/dogadanja/prijavi/