Blog

NAGRADA ZA VODSTVO U CIVILNOM DRUŠTVU – DRUŠTVO NAŠA DJECA OPATIJA

S velikom radošću i ponosom želimo Vas obavijestiti da su Društvo “Naša djeca” Opatija i Dječje gradsko vijeće Grada Opatija, zahvaljujući projektu aktivnog dječjeg sudjelovanja u životu lokalne zajednice – Gradu Opatiji prijatelju djece, ušli među tri finalista u nominacijama za Nagradu za Vodstvo u civilnom društvu koju dodjeljuje organizacija Child and Youth Finance International.

Društvo „Naša djeca“ Opatija nominirano je u kategoriji Vodstvo u civilnom društvu, uz organizacije iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Turske, Armenije i Južne Afrike, a u drugom krugu izabrano je u tri finalista.

Svečana dodjela održat će se u Domu lordova u Londonu 10. prosinca, pod vodstvom Valerie Howarth, barunice Howarth od Breckland, a pobjednik će biti objavljen tijekom svečanosti. Pohvaljeni smo z a pokazanu inovativnost u financijskom uključivanju i financijskom i društvenom obrazovanju za djecu i mlade na nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini.

Organizacija Child and Youth Finance International pokrenula je 2012. godine svjetsku mrežu posvećenu jačanju financijske sposobnosti djece i mladih, što uključuje edukaciju kako bi bili sposobni donositi mudre financijske odluke, naučili štedjeti, stekli vještine za pronalaženje i pokretanje posla te tako izišli iz kruga siromaštva. Sjedište organizacije je u Amsterdamu, ali ona djeluje na globalnoj razini pomažući djeci i mladima diljem svijeta da postanu ekonomsko osviješteni građani.

Želimo ovom prilikom podsjetiti na još jedan naš veliki uspjeh – Europska komisija u svom je ovogodišnjem Izvješću uvrstila Grad Opatiju i Dječje gradsko vijeće kao primjer dobre prakse i to u dijelovima koji se odnose na evaluaciju zakona, politika i dječjeg sudjelovanja. Grad Opatija se kao jedini u Hrvatskoj ističe kao primjer kod ispitivanja praktične strane dječje participacije, ispitivanja poduzetih oblika sudjelovanja te prirode i opsega „dobre prakse“. Navođenjem kroz više poglavlja našeg rada kao primjera, i postignutih rezultata, Društvu „Naša djeca“ Opatija, Dječjem gradskom vijeću Grada Opatije te Gradu Opatiji kao jedinici lokalne samouprave dodijeljena je posebna pohvala u domeni dječjih prava i dječje participacije na nacionalnom i Europskom nivou.

U nastavku prilažemo obavijest o nominaciji za finale nagrade organizacije Child and Youth Finance International, a više možete pogledati na njihovim mrežnim stranicama http://childfinanceinternational.org/