Blog

UČENICI 4. RAZREDA OŠ RUDE U POSJETI KOD GRADONAČELNIKA

Grad Samobor jučer su posjetili učenici 4. razreda Osnovne škole Rude u pratnji učiteljice Božice Grgečić koji su u sklopu Građanskog odgoja upoznali gradonačelnika Samobora Krešu Beljaka.

Tema izbora nije im potpuno nepoznata, obzirom da su i sami nedavno imali tešku zadaću – izabrati predsjednika razreda.  Od svih predizbornih aktivnosti, najteže im je pala izborna šutnja, a postupak su morali ponoviti pa je predsjednica razreda izabrana tek u drugom krugu.

Gradonačelnik im je ispričao sve o zgradi Gradske uprave i Gradskoj vijećnici te pobliže opisao svoj posao i svakodnevne obaveze.

Učenike je zanimalo i koliko često se gradonačelnik sastaje s drugim gradonačelnicima, što je želio biti kad odraste i što je radio prije nego što je izabran za gradonačelnika.

Predložili su da se u Rudama otvori vrtić, nogometni klub i dječje igralište,  a gradonačelnik im je pojasnio kako je sve to moguće uz suradnju mještana Ruda i mjesnog odbora.

Obećao im je i da će druge godine Grad izdvojiti puno više sredstava za nabavu udžbenika za one kojima je to najpotrebnije.

Na kraju susreta, gradonačelnik im je pokazao svoj ured, a potom ih odveo i do tajnog prolaza koji vodi do najljepšeg mjesta u zgradi – slastičarnice.