Blog

Nagrađena humanost koprivničkih osnovnoškolaca, dodijeljena nagrada za Naj dječje djelo pod nazivom „Veliko srce koprivničkog djeteta“ za školsku godinu 2021./2022.

Nagradu za Naj dječje djelo pod nazivom „Veliko srce koprivničkog djeteta“  za školsku godinu 2021./2022. osvojio je  4. c razred Osnovne škole Braća Radić. Učenici ovog razreda promicali  su uzajamno poštovanje, jačali toleranciju i uvažavali različitosti kroz projekt “Zrake ljubavi” proveden u partnerstvu s Centrom za pružanje usluga u zajednici Svitanje, te kroz odnos s kolegama u razredu romske nacionalnosti. Pomogli su dječaku Nasiru koji se doselio iz Tanzanije da nauči hrvatski i uklopi se u razredni kolektiv. Uz povelju, 4. c razred dobio je i vaučer u vrijednosti 20 tisuća kuna koji mogu iskoristiti na izlet po želji, a kojeg je osigurao Grad Koprivnica kao pokrovitelj natječaja.

Pohvalnice za iskazanu solidarnost i humanost dobili su učenici 2. d razreda OŠ Braća Radić, grupa učenika iz 8. b razreda OŠ Đuro Ester i učenici 4. a razreda iste škole.

Priznanja su uručena na svečanosti koju su svojim nastupima obogatili Mali Gruntovčani – Roko i Klara Međimorec, polaznice odjela suvremenog plesa Umjetničke škole Fortunata Pintarića i recitatorica Anamarija van Bregt. Ispred Grada Koprivnice svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž istakavši da Grad kontinuirano radi na projektima kojima se nastoji dodatno poboljšati uvjete za rast i razvoj djece u Koprivnici, ali i napomenula kako upravo djeca i njihovo zalaganje te projekti čine grad ugodnim i poželjnim za život. Okupljenima se obratila i Jadranka Lakuš izrazivši zadovoljstvo što se projekt kojeg su osmislili Društvo “Naša djeca” i Dječje gradsko vijeće provodi već šestu godinu i uspješno promiče nesebično djelovanje djece u Koprivnici. Na podršci projektu zahvalio je i dječji gradonačelnik Marin Sabol. 

BRAVO DND!