Blog

NAJAVA 10. SUSRETA DJEČJIH VIJEĆA HRVATSKE

Pozivamo Vas na jubilarni 10. Susret Dječjih vijeća Hrvatske koji će se ove godine održati u Ogulinu, „zavičaju bajke“ i gradu prijatelju djece, u subotu, 10. svibnja 2014. godine u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i domaćina Grada Ogulina te uz suradnju Koordinacijskog odbora akcije „Grad Ogulin – prijatelj djece“ i Društva Naša djeca Ogulin. Financijski pokrovitelji susreta su Grad Ogulin i Ministarstvo socijalne politike i mladih u okviru projekta „Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici – rad Dječjih vijeća“.

Susret će se održati u znaku važnih obljetnica posvećenih djeci. Osim što ćemo obilježiti 10. Susret Dječjih vijeća i podsjetiti se slikom i riječju na dosadašnje susrete, zajedničkim okupljanjem djece i odraslih iz Dječjih vijeća iz gradova i općina diljem Hrvatske obilježit ćemo 15 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ i 25 godina od donošenja najvažnijeg svjetskog dokumenta za djecu – „Konvencije UN-a o pravima djeteta“.

Na Susretu će Dječja vijeća predstaviti svoje aktivnosti, bit će proglašeni Naj-projekti za 2014., izložbe o dječjim pravima i dosadašnjim susretima te organiziran nezaboravan obilazak bajkovitim Ogulinom i posjet Ivaninoj kući bajke, novootvorenom centru posvećenom najpoznatijoj hrvatskoj književnici za djecu Ivani Brlić-Mažuranić.

Molimo da svoj dolazak potvrdite do četvrtka, 8. svibnja 2014. godine u Savez društava Naša djeca Hrvatske na info@savez-dnd.hr ili na telefon: 49 22 959.

Veselimo se Vašem dolasku.