Blog

NAJAVA SVEČANE DODJELE NAGRADE GRIGOR VITEZ ZA 2012. GODINU

Savez društava Naša djeca Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade Grigor Vitez, i ove je godine objavio Natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“ za 2012. godinu.

Nagrada Grigor Vitez dodjeljuje se najoriginalnijim umjetničkim i odgojnim knjigama za djecu, i to književniku/ici za najuspješnije književno djelo za djecu te ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu. Osim Nagrade autorima i autoricama, svake godine dodijeljuju se i posebne Pohvale urednicima i nakladnicima. Ta su priznanja izraz stajališta da je za kvalitetnu dječju knjigu i slikovnicu potreban sklad teksta, ilustracije, grafičkog i likovnog uređenja te dizajn.

U 2012. godini u konkurenciji je bilo 51 knjiga i slikovnica, čije tekstove je napisalo 41 književnika/ica, ilustriralo 36 likovnih umjetnika, a objavilo18 nakladnika (od toga 1 u vlastitoj nakladi) iz Hrvatske.

Ovim putem sve vas srdačno pozivamo da popratite jubilarnu 45. svečanost dodjele Nagrade Grigor Vitez koja će se održati u srijedu 27. veljače 2013. u 18,00 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka.