Blog

NAJNOVIJE VIJESTI IZ LIPIKA

VEČER  FRANCUSKIH  ŠANSONA

Već treću godinu zaredom ožujak u Lipiku posvećen je francuskom jeziku i kulturi pa je tako manifestacija „Mjesec frankofonije u Lipiku“ otvorena 12. ožujka u Multikulturalnom centru Lipik s večeri francuske šansone tijekom koje su s izvedbama francuskih pjesama nastupili povjesničarka iz Francuske dr.sc. Sabine Florence Fabijanec uz pratnju prijatelja te Lipičanke Ivana Kelečić-Parag i Klara Rajković, a prije glazbenih nastupa na kulinarskoj radionici koju je vodila chez Jacqueline Ivezić pripremljeni su neizostavni kanapei i ostali francuski specijaliteti za posjetitelje glazbene večeri.

ODJEL PEDIJATRIJE DOBIO NOVI DIJAGNOSTIČKI UREĐAJ

Na četvrtom katu Gradske bolnice Pakrac u Pedijatrijskoj ambulanti 14. ožujka predsjednik uprave PBZ Carda Mislav Blažić uručio je donaciju vrijednu 402.025,00 kuna sanacijskom upravitelju Opće županijske bolnice Požega dr. Željku Glaviću i pomoćnici sanacijskog upravitelja dr. Slavici Klaić, a tijekom predaje donacije bili su prisutni pomoćnica ministra zdravlja dr. Ružica Palić-Kramarić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević uz medicinsko osoblje Gradske bolnice Pakrac.

OSNOVNOŠKOLCI IZ LIPIKA MEĐU ŠEST NAJBOLJIH U HRVATSKOJ

Drugu godinu zaredom ekipa učenika sedmog i osmog razreda Osnovne škole „Lipik“ izborila je plasman na državno prvenstvo osnovnih škola u malom nogometu jer su 16. ožujka u Požegi u polufinalnom susretu pobjedili ekipu OŠ „Hugo Badalić“ iz Slavonskog Broda s rezultatom 5:1, a potom u finalnom suretu ekipu OŠ „Vođinci“ s rezultatom 4:2 na natjecanju regije Istok (Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska i Požeško-slavonska županija).

Druge novitete iz vrijednog nam Lipika pogledajte na linkovima:

http://www.compas.com.hr/clanak/1/2112/mnotvo-posjetitelja-na-uskrnjem-sajmu.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2128/osnovnoskolci-iz-lipika-i-donjeg-muca-zajedno-su-proveli-eratostenov-eksperiment.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2131/razliitim-arapama-podsjetili-koliko-smo-razliiti.html

http://www.compas.com.hr/clanak/2/2147/uskrsni-turnir-u-lipiku-okupio-50-malih-stolnotenisaca.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2156/za-nepunih-godinu-dana-mali-puhaci-nastupili-cak-sest-puta.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2157/osnovnoskolci-iz-poljane-zapoceli-uzgoj-lavande.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2158/tijekom-sata-istine-osmasi-iz-poljane-i-lipika-ucili-o-domovinskom-ratu-u-svom-zavicaju.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2186/ucenika-zadruga-lipa-osvojila-je-%20drugo-mjesto-na-zupanijskoj-smotri.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2188/ucenica-so-lipik-nastupila-na-drzavnom-lidranu.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2213/srednjoskolci-i-malisani-iz-lipika-druzili-se-uz-citanje-prica.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2215/ucenici-cetvrtog-razreda-iz-lipika-i-poljane-saznali-sve-o-radu-policije.html