Blog

NAJNOVIJE VIJESTI IZ LIPIKA

Pomagala za tjelesnu aktivnost osnovnoškolcima iz Poljane omogućuju učenje kroz igru

Demonstracijom tjelesnih aktivnosti uz pomoć poligona za tjelesnu aktivnost koju su izveli učenici šestog razreda uz vodstvo nastavnice tjelesnog i zdravstvene kultureŽakline Prebeg u Osnovnoj školi „Grigora Viteza“ u Poljani 19. veljače predstavljen je projekt „Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece namijenjen osnovnim školama bez sportske dvorane“ koji je sastavni dio nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ osmišljenog od strane Ministarstva zdravlja RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Naša je škola jedna od 120 osnovnih škola u Hrvatskoj koje nemaju potrebne uvjete za nesmetano provođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Stoga smo kroz ovaj projekt od strane HZJZ i Ministarstva zdravlja RH dobili kineziološka nastavna pomagala koja će našim učenicima omogućiti vježbanje na školskom igralištu ili u jednoj od školskih učionica. Uz opremanje škole ovim pomagalima nastavnici su prošli obuku za korištenje pomagala u nastavi.“, doznali smo od ravnatelja škole Tibora Nagyja.

Poligon za tjelesnu aktivnost sastoji se od kinezioloških pomagala i 25 didaktičkih elemenata za vježbu koji se vrlo brzo i lagano postavljaju na vanjskom prostoru ili u prilagođenoj učionici. Ovakav poligon motivira učenike na rad i vježbe jer omogućuje učenje kroz igru.

Demonstraciju tjelesnih aktivnosti uz pomoć nastavnih pomagala iz poligona  izveli su učenici šestog razreda uz vodstvo nastavnice Žakline Prebeg tijekom prvog nastavnog sata u holu škole, a u fotogaleriji donosimo dio vježbi koje omogućavaju nastavna pomagala iz poligona za tjelesnu aktivnost poput vježbi za zagrijavanje, prolazak kroz staze s preprekama ili odbojke.

Cilj nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ osmišljenog od strane HZJZ i Ministarstva zdravlja RH u koji je OŠ „Grigora Viteza“ iz Poljane uključena je promicanje zdravog načina života koji uključuje zdravu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost. Smanjena tjelesna aktivnost dovodi do porasta pretilosti što je u izravnoj vezi s porastom raznih bolesti. Važno je od najranije dobi utjecati na aktivnost djece, a upravo se tijekom osnovne škole najveći broj djece susreće s organiziranim tjelesnim vježbama.

Lipik ima novi promotivni video

Lipik,  grad ljekovite termalne vode i predivnih konja lipicanske pasmine, grad netaknute prirode i austro-ugarske arhitekture, živih događanja i zanimljivih manifestacija ima novi promotivni video koji će biti korišten u sklopu promotivne turističke kampanje Lipik vas čeka kojom će se Lipik predstavljati diljem Lijepe naše i šire.

Osnovnoškolci se pridružili svjetskoj kampanji protiv nasilja

Učenici i nastavnici te ostali djelatnici Osnovne škole „Lipik“ 24. veljače „Danom ružičastih majica“ odnosno tako da su svi imali na sebi ružičaste majice obilježili su dan borbe protiv vršnjačkog nasilja te pokazali svijetu kako i oni prkose nasilju.

OVO JE HIT Učenici O.Š. Lipik napravili svoj show TVOJE LICE ZVUČI POZNATO

Drugu godinu zaredom Osnovna škola Lipik u okviru akcije „Smijeh je lijek-izbacimo nasilje zauvijek“ organizirala je imitaciju glazbenog showa „Tvoje lice zvuči poznato“-na svoj način. Tijekom zabavnog showa na pozornici u holu škole 28. siječnja nastupilo je 15 malih izvođača i imitatora poznatih lica s domaće i strane glazbene scene, a ove godine učenicima su se pridružili učiteljice i učitelji sa svojim glazbenim izvedbama.