Blog

NAJZAPAŽENIJE AKTIVNOSTI DND-a VELIKO TRGOVIŠĆE U 2016. GODINI

Projekt „Čitanje je lijepo“

Na poticaj Društva naša djeca iz Velikog Trgovišća, i u suradnji s knjižničarkom Osnovne škole Veliko Osnovne škole Veliko Trgovišće, prof. Vlatkom Habulin, ostvaren je cjelogodišnji projekt u Dječjem vrtiću Rožica koji je imao za cilj promicanje čitalačkih vještina, poticanje na čitanje i pisanje, zapravo na pisanu riječ koju je moderna tehnologija već naveliko „zasjenila“. Ljepota čitanja od vremena kada majka svojoj još nerođenoj bebi priča i čita, kada roditelji uspavljuju svoju bebu čitanjem priča, bajki i basni jedna je od važnih dijelova djetinjstva koji se nikako i nikada ne bi smjeli „izgubiti“ i zanemariti. Ono što je još važnije u ovom projektu je to da su u njemu neposredno sudjelovala sama djeca različitog uzrasta predškolskog do školskog – učenika naše osnovne škole. I svi su oni bili „na dobitku“.

Humanitarni koncert „Za Juliju i Lovru“

Dana 26. studenog 2016. Društvo Naša djeca iz Velikog Trgovišća organiziralo je humanitarni koncert u Domu kulture za svoje mlade sumještane, Juliju i Lovru, koji su bolesni i prikovani za krevet. Cilj je ove akcije bio prikupljanje sredstva koja bi obitelj iskoristila za nabavku higijenskih i medicinskih potrepština za svakodnevnu njegu teško bolesne djece. Društvo Naša djeca ovim je koncertom nastojalo senzibilizirati svoju zajednicu za probleme bolesne djece, za razumijevanje njihovih potreba i prava, za empatiju prema nekome kome je pomoć neophodna. Plakat za koncert izradio je Damir Jelinek, a medijski pokrovitelj koncerta bio je Zagorski list koji je i besplatno tiskao plakate i ulaznice pa im se ovim putem DND Veliko Trgovišće od srca zahvaljuje.

za-juliju-i-lovru2 za-juliju-i-lovru1

Četvrti Mali dječji sejem

Povodom Međunarodnog dana obitelji u organizaciji DND-a i partnerskih organizacija u prostoru Dječjeg vrtića „Rožica“ održan je četvrti Mali dječji sejem na temu: “Zdravo je pravo”. Kao poseban gost u sejmu je sudjelovala pobjednica županijske manifestacije “Babičini kolači”, gospođa Nada Tučkar koja je sve obradovala finim domaćim gibanicama, zljevkama i kruhekima. Djeca su se okušala u pripravljanju zdravih prirodnih napitaka i u miješenju tijesta. Dobro su se zabavili sa tetama odgajateljicama uz pjevanje Ivice i malog Viktora Kolmara. I dok je finu domaću strepu napravila teta Ivančica iz osnovne škole, naša Dženi eksperimentirala je s izradom zdravih palačinki koje su brzo nestale. Kako nam se nakratko nasmiješilo sunce, striček Željko je pripremio zabavne natjecateljske igre na dvorištu vrtića gdje su na sitnoj kišici djeca potezala konop, skakala u vrećama i nosila loptice u žlici. Bilo je baš zabavno i za djecu i odrasle – ZDRAVO I PRAVO!

Oslikavanje zida na području Općine

U Tjednu djeteta krenula je prva etapa oslikavanja zidova u našoj općini. Male Rožice uz motivaciju i minimalnu pomoć odgajateljice Anamarije Kralj i naše volonterke Katarine Šipek oslikali su sjajni fraktal na samom ulazu u zgradu općine, a pridružili su nam se kasnije i učenici iz OŠ Veliko Trgovišće s profesoricom Mijom Papeš i učenice srednje škole ŠUDIGO iz Zaboka. Nakon djece iz vrtića, učenika osnovne škole, učenica ŠUDIGA, odgajatelja i ravnateljice iz DV Rožica, profesora likovnog odgoja, volontera DND-a, članova obitelji spomenutih i njihovih dragih i cijela jedna obitelj je dala svoj doprinos oslikavanju zida. Tako sada i obitelj Lovrek iz Velikog Trgovišća ima “svoj zid”!

Obilježavanje 10 godina rada

Obilježavanje 10 godina DND-a Veliko Trgovišće upriličeno je u Dječjem tjednu 2016. godine. Bilo je to jedno izuzetno ugodno višegeneracijsko druženje djece, roditelja, suradnika, prijatelja, članova i volontera Društva Naša djeca Veliko Trgovišće. Prigodom obilježavanja 10.godina DND-a Društvo naša djeca, svi suradnici, sponzori, volonteri i prijatelji koji pomažu radu DND- Veliko Trgovišće dobili su Zahvalnicu koja ih podsjeća da u svima nama odraslima mora još uvijek ostati nešto iskreno i dječje, poput priče o “Malom princu”. Zahvalnicu je osmislio stalni suradnik Damir Jelinek. Još jednom velika hvala Dječjem vrtiću Rožica i djeci iz predškole, klincezama iz MD, članovima kluba “Hrvatski vuk”, učenicima Područne škole Strmec, ženskom triju iz POMPA, Iveku Kolmaru i njegovoj kćerki Veroniki i sineku – fenomenalnoj maloj pjevačkoj zvijezdi Viktoru Kolmaru. Hvala tehničkoj podršci, hvala udruzi Žakljec i na novčanom poklonu (prikupljenih 500,00 za rad DND-a). Hvala predstavnicima Općine, načelniku i zamjenici načelnika. Hvala kolegicama predsjednicama OD DND-a, Tuhelj , Sv.Križ Začretje i Zabok, ujedno i potpredsjednici Saveza DND-a Sonji Borovčak na vrlo nadahnutom govoru. Hvala svim malobrojnim volonterima od 15 do 66 godina, svi su odradili zadatak besprijekorno. Posebna zahvala i sponzorima svečanosti: mesnici Kanceljak, pekari Horvat i Trgocentru Zabok. Hvala i medijima koji su popratili ovu svečanost.

skupstinaUključivanje u akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“

Dana 2. studenog 2016. na sjednici vijeća Općine Veliko Trgovišće podržan je prijedlog Društva Naša djeca te su vijećnici jednoglasno donijeli Odluku o uključivanju Općine Veliko Trgovišće u Akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”. Nakon ove odluke, uslijedit će izrada godišnjih planova i programa za ostvarenje ove Akcije, za koju će trebati osigurati namjenska sredstva. Time je Općina postala 112 sudionik akcije te se nada pridružiti gradovima i općinama – prijateljima djece kojih je sada već 60 diljem Hrvatske.

No to nije sve… Ostale aktivnosti pogledajte ovdje.

Više o radu DND Veliko Trgovišće doznajte na njihovoj Facebook stranici.