Blog

„NEISPRIČANE PRIČE…KOJIMA NEMA KRAJA“ pobjednička je priča NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“

Zagreb, 6. studeni 2018. – Pobjednička priča kreativnog natječaja održanog u sklopu projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kojeg tvrtka Beiersdorf Hrvatska provodi već petu godinu u suradnji sa Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske je priča „Neispričane priče…kojima nema krajaDruštva „Naša djeca“ Sveti Križ Začretje.

Kreativni natječaj održan je u sklopu projekta na NIVEA stranici https://www.nivea.hr/nivea-noviteti/bajkaonica na kojoj je predstavljena 21 priča nastala na Bajkaonicama, radionicama održanim u Društvima „Naša djeca“ diljem Hrvatske, a zadatak svakog Društva bio je osmisliti novu, slobodnu interpretaciju bajke H. C. Andersena „Ružno pače“ na način da se ne mijenja ono najbitnije – pouka priče.

Ambasador projekta, glumac Zijah Sokolović i poznata lica iz javnog života koji podržavaju projekt Doris Pinčić Rogoznica, Ida Prester, Mirna Medaković Stepinac i Luka Bulić prepoznajući važnost pripovijedanja djeci od malih nogu, ispričali su pobjedničku priču „Neispričane priče…kojima nema kraja“ u videu koji možete pogledati ovdje.

Potrošači su svojim glasovima na NIVEA stranici u razdoblju od 05. do 26. listopada odlučili kojih pet novih interpretacija bajke su najbolje, a potom je stručni žiri zaključno s 30. listopadom 2018. godine sastavljen od tri člana – Magdalene Mlinar Blaić, predstavnice tvrtke Beiersdorf Hrvatska, Ksenije Rožman, stručne suradnice Saveza društva „Naša djeca“ Hrvatske i neovisne stručnjakinje prof. Velimire Velički s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jednoglasno odabrao pobjedničku priču BAJKAONICE ZA PET.

Projekt će se nastaviti tijekom mjeseca studenog kroz NIVEA mjesec pripovijedanja u kojem će se održati Bajkaonice u osnovnim školama, knjižnicama i bolnicama diljem Hrvatske.

U pet osnovnih škola djeci od 01. do 04. razreda pobjedničku priču izvest će ambasador projekta Zijah Sokolović u sklopu radionica Bajkaonica kako bismo važnost pripovijedanja dodatno približili djeci.

O projektu “Neka odrastanje bude dječja igra”

NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji” kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. U prvoj godini projekta uređeno je i opremljeno 10 igraonica i prostora Društava „Naša djeca“ te prikupljeno i publicirano više od 600 originalnih dječjih poruka odraslima.

U sklopu ovogodišnjeg projekta pod nazivom BAJKAONICA ZA PET edukaciju je prošlo 34 volontera s područja cijele Hrvatske, a obilježila ga je tema pripovijedanje. Nadovezujući se na prošlogodišnju temu, projekt je obogaćen s još više aktivnosti namijenjenih djeci kako bi se razvijala i učila o svijetu oko sebe. Volonteri su u sklopu edukacije usvojili nova znanja i vještine o pripovijedanju što im je omogućilo da u daljnjem radu s djecom mogu provoditi kvalitetnije programe, a šest novih Društava dobila su opremu za provođenje aktivnosti BAJKAONICA ZA PET koje će trajati do početka prosinca 2018. godine.

Time će u dvije godine provođenja projekta na temu pripovijedanja biti opremljeno ukupno 21 Društvo „Naša djeca“ s posebno osmišljenim mobilnim kutkom za pripovijedanje koji uključuje – stolicu, tepih, lampe, vizual projekta, posebne opreme za pripovjedača i dodatnog rekvizita Pu(T)ne torbe priča dizajnerice Tee Janković te šarenih jastučića za djecu prema zamisli dizajnerice i kostimografkinje Goranke Vlahović iz studija Pleat pls.

O Savezu društava „Naša djeca“ Hrvatske

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske je nevladina i neprofitna udruga građana koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima „Naša djeca“ (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 95 Društava „Naša djeca“ koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

Više o projektu “Neka odrastanje bude dječja igra” saznajte na:

https://www.nivea.hr/nivea-noviteti/bajkaonica