ODRŽAT ĆE SE JOŠ JEDNA ŠKOLSKA OLIMPIJADA U KOPRIVNICI I TO JUBILARNA DESETA PO REDU

U partnerstvu sa Zajednicom sportskih udruga Grada Koprivnice, Udrugom kineziologa Grada Koprivnice, Gimnazijom Fran Galović, Srednjom školom Koprivnica i Obrtničkom školom Koprivnica, te pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, Društvo naša djeca Koprivnica i ove godine organizira Školsku olimpijadu. Bit će to jubilarna 10. po redu sportska manifestacija kojoj je cilj promicanje zdravlja i aktivnog načina života među djecom na području grada Koprivnice, stvaranje pobjedničkog duha i poticanje prava na jednakost među djecom. Ova najmasovnija dječja manifestacija posvećena obilježavanju Dana grada održat će se u petak, 9.studenoga u sportskoj dvorani Srednje škole. Okupit će oko 1000 učenika nižih razreda koprivničkih osnovnih škola, uključujući COOR Podravsko sunce, koji će se cijeli dan natjecati u nizu sportskih disciplina. Svečano otvaranje natjecanja za učenike drugih i četvrtih razreda predviđeno je u 9 sati, a natjecanja u atletici, malom nogometu i graničaru trajat će do 12h,  kada slijedi uručenje medalja i pehara. U poslijepodnevnim satima natjecat će se učenici prvih i trećih razreda s time da je svečani mimohod predviđen u 13h, a podjela medalja u 16 h. Tradicionalno malim natjecateljima medalje i pehare uručivat će uspješni koprivnički sportaši.

– Iznimno smo ponosi na ovu tradicionalnu manifestaciju koja na bavljenje sportom potiče svu djecu, dakle i onu koja nisu uključena u rad sportskih klubova. Iz godine u godinu interes za sudjelovanjem je sve veći, uključuju se i područne škole,a djeca se danim pripremaju za natjecanja. Posebna vrijednost Školske olimpijade je što pored gotovo tisuću učenika okuplja i stotinjak volontera koji s veseljem pomažu malim natjecateljima i koji svojim entuzijazmom omogućavaju održavanje ovako zahtjevnog događanja- ističe Jadranka Lakuš, predsjednica DND Koprivnica.

U sklopu Školske olimpijade,koju podržava i Podravka, nastupit će i plesne grupe te pjevači iz škola, pa će to biti pravi festival sportskog veselja.