Blog

NEKE OD AKTIVNOSTI OPĆINE VIDOVEC

Krajem prošle godine Općina Vidovec se uključila u akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”. Čestitamo. Godinu su započeli vrijedno. Obilježili su Valentinovo i Fašnik, a rade i na promociji zdrave prehrane među učenicima nižih razreda.

FAŠNIK U VIDOVCU

Najljepše se sakriti iza nečije maske i učiniti što se do sada nismo usudili. Učenici nižih razreda OŠ Tužno učinili su isto. Izabrali su ,bez srama,  partnera za ples i zaplesali .  Tako su zaplesali, vještica i čarobnjak, patuljci i Snjeguljica, Supermen i Batmen, vile i princeze… Svi su oni dobili teške plesne zadatke koje su uspješno savladali. Na kraju svaki je razred dobio Diplomu za najrasplesaniji maskenbal. Oni najhrabriji nastavili plesajući obilaziti mještane  i tako ih dan pun briga popraviti veseljem i smijehom.

LIDRANO

U  OŠ Tužno  dana 20. siječnja 2015. je održana međuopćinska smotra natjecanja LiDraNo . Na ovoj smotri sudjelovalo je 40 učenika i njihovih mentora , i to iz OŠ Vidovec, OŠ Sračinec, OŠ Cestica, OŠ Petrijanec i OŠ Tužno.  Učenici su se natjecali u kategoriji literarnih, novinarskih i dramskih nastupa. Za sve prisutne učenici škole domaćina priredili su kratki program. Ravnateljica škole, Jasna Brdar  svima je uputila dobrodošlicu i zaželjela puno uspjeha  nakon čega je slijedio natjecateljski dio..

SIGURNOST NA INTERNETU

NAZIV AKTIVNOSTI: SIGURNOST NA INTERNETU

DATUM REALIZACIJE: 11.02. 2015.

PLANIRANI BROJ UČENIKA: 27, 5. RAZREDI

ORGANIZATOR: OŠ TUŽNO

CILJEVI    -• uočiti neke ključne sličnosti i razlike između klasičnoga nasilja i elektroničkoga nasilja

• prepoznati vrste i oblike elektroničkoga nasilja

• navesti primjere elektroničkoga nasilja iz vlastita života ili okružja

-pojasniti učenicima da u elektroničko nasilje spada: slanje anonimnih poruka mržnje, poticanje grupne mržnje, širenje nasilnih i uvredljivih komentara, stvaranje internetskih stranica uvredljiva sadržaja, slanje tuđih fotografija bez dopuštenja, otkrivanje osobnih informacija o drugima, „provaljivanje“ u tuđe adrese elektroničke pošte i/ili u profile na društvenim mrežama

-naglasiti učenicima da žrtva nasilja treba reći odrasloj osobi kojoj vjeruje, čuvati dokaze nasilja i ne odgovarati nasiljem na nasilje.

KRATKI OPIS AKTIVNOSTI

 11. veljače u Osnovnoj školi Tužno učenici petih razreda sudjelovali su na radionici pod nazivom Sigurnost na internetu. Predstavnicima Policijske uprave iz Varaždina pridružile su se i učiteljice Gordana Sokol i Vesna Kovačić.

Na početku sata učenici  su ponovili što znaju o digitalnim medijima te koja je njihova osnovna  funkcija u svakodnevnom životu. Međutim ,veliki broj učenika digitalne medije koristi prvenstveno radi zabave. Zbog toga se na društvenim mrežama pojavljuju neprimjereni sadržaji ( fotografije, videozapisi, govor mržnje) koji ne poštuju privatnost. Kroz radionicu učenici su naučili kako se ponašamo u virtualnom svijetu. Prvenstveno se pozornost posvetila zaštiti osobnih podataka.

 

VALENTINOVO U VIDOVCU

Valentinovo je dan ljubavi i poštovanja prema nama dragim osobama kada ih  možemo obradovati nekom sitnicom koja može biti jednostavno lijepa riječ, gesta, čestitka ili cvijet.

Taj cilj vodio je sve  učenike OŠ Tužno koji su početkom veljače odlučili samostalno izraditi ukrasni predmet i pokloniti ga . Radionice su vodile učiteljice razredne nastave  a priključili su nam se i roditelji  učenika nižih razreda.

Moto ovogodišnjeg Valentinova bio je „ U ljubavi pomažemo jedni drugima“. Svi predmeti koji su  nastali na ovim radionicama  izloženi su u holu škole . Izložba predmeta bila je prodajna a, sav sakupljeni novac darovan je učenicima slabih materijalnih mogućnosti koji ove godine idu u Školu u prirodi.