Blog

NIVEA NASTAVLJA S PROJEKTOM „NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA“

  • Ove godine NIVEA će donirati 150.000,00 kuna Savezu društava Naša djeca Hrvatske za provođenje programa edukacije volontera i roditelja za poticanje dječje kreativnosti i razvoja kroz igru.
  • Nagradni natječaj “Koja je vaša omiljena igra?” na stranici www.nivea.hr/igre

 

Zagreb, 5. svibnja 2015. – NIVEA i ove godine nastavlja s provođenjem projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske. U sklopu ovogodišnjeg projekta, NIVEA će donirati 150.000,00 kuna Savezu DND za provođenje programa edukacije volontera koji djeluju u 96 Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske te za organizaciju radionica za roditelje na temu poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru. Na edukacijama i radionicama poseban naglasak bit će stavljen na popularne igre djece Europe.

”Sretni smo što s našim partnerom Savezom DND nastavljamo s projektom “Neka odrastanje bude dječja igra”. Ove godine odlučili smo omogućiti edukaciju volonterima koji svakodnevno ulažu puno ljubavi, vremena i truda u rad s djecom, a posebno me veseli što ćemo organizirati i radionice otvorene za sve zainteresirane roditelje. I dalje je okosnica našeg projekta dječja igra, a inspiraciju za ovogodišnju temu pronašli smo u omiljenim igrama djece Europe kojima smo, osim kroz radionice, posebnu pažnju posvetili i na našoj internetskoj stranici”, izjavila je Nela Zadro, direktorica marketinga Beiersdorf Hrvatska.

Edukaciju volontera provodit će psiholozi i stručnjaci specijalizirani za rad s djecom koji će upoznati volontere s najnovijim saznanjima, tehnikama i metodama stručnog i kreativnog rada s djecom predškolske i osnovnoškolske dobi. Edukacija obuhvaća četiri cjeline: likovno-kreativno, dramsko i plesno izražavanje te razvoj djece kroz igru. Nakon edukacije volontera, uslijedit će besplatne radionice za roditelje tijekom srpnja i kolovoza na kojima će im volonteri prenijeti svoja znanja i vještine kako bi u obiteljskom okruženju poticali djecu na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru.

“Jako smo ponosni i zahvalni što smo i ove godine dio hvalevrijednog projekta koji provodi NIVEA. Stručno osposobljavanje voditelja i volontera od iznimne je važnosti za kvalitetan rad s djecom i zahvalni smo marki NIVEA što će nas podržati u našem radu. Tim više što se edukacije ovog obima nisu provodile unutar Saveza DND od 2009. godine zbog nedostatka novca u Društvima Naša djeca”, istaknula je predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, prof. dr. sc Aida Salihagić Kadić.

Projekt “Neka odrastanje bude dječja igra” bit će predstavljen i na internetskoj stranici www.nivea.hr/igre na kojem će svi posjetitelji moći saznati više o poznatim igrama djece Europe s posebnim naglaskom na one igre koje su u izvornom ili prilagođenom obliku popularne i u Hrvatskoj, a sve s jednim zajedničkim ciljem – kako ne bi pale u zaborav nego se prenijele i na buduće naraštaje djece. U sklopu internetske stranice pokrenut je i nagradni natječaj “Koja je vaša omiljena igra” putem kojeg NIVEA poziva obitelji diljem Hrvatske da odgovore na pitanje koje je njihova omiljena igra. Najkreativniji odgovori postat će dio Priručnika o igrama koji će poslužiti DND-ovima u njihovom radu s djecom, a na tjednoj bazi najbolji će biti nagrađeni s NIVEA poklon-paketom i posebnim setom igara koji se sastoji od rekvizita za igranje nekih od omiljenih igara djece Europe.

Voditeljice edukacija i radionica za volontere i roditelje

U okviru edukacije provest će se četiri programa koja uključuju: radionicu za voditelje likovno-kreativnih skupina koju će voditi Mirjana Kranželić, samostalna likovna umjetnica i višegodišnja stručna voditeljica likovno-kreativnih radionica i programa za djecu i odrasle; radionicu pod nazivom “Igre i rad u igraonicama u Društvima Naša djeca” pod vodstvom Zvjezdane Balije, odgajateljice i dramske pedagoginje te Jasenke Borovčak, tajnice DND Zabok; radionicu za voditelje dječjih dramskih skupina u Društvima Naša djeca pod vodstvom Ksenije Rožman, prof. i dramske pedagoginje te, naposljetku, radionicu za voditelje dječjih plesnih skupina u Društvima Naša djeca koju će voditi Desanka Virant, plesna pedagoginja i koreografkinja.

O projektu “Neka odrastanje bude dječja igra”

NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji” kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

O Savezu društava Naša djeca Hrvatske

Savez društava Naša djeca Hrvatske je nevladina i neprofitna udruga građana koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 96 Društava Naša djeca koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

Više o projektu “Neka odrastanje bude dječja igra” saznajte na www.nivea.hr/igre

Facebook – www.facebook.com/NIVEAHrvatska

  NIVEA-SAVEZ LOGIĆI

Za sve dodatne informacije, slobodno nam se obratite:

 

Marija Margareta Klika, Senior Consultant                 Magdalena Mlinar Blaić, Brand Manager

Dialog komunikacije, Šoštarićeva 10/4,                       Beiersdorf d.o.o., Križna 18,

10 000 Zagreb                                                                    10 000 Zagreb

tel.: 01 45 57 221; fax: 01 45 57 223                               tel.:01 600 1000; fax: 01 600 1053