Blog

NOVA DVORANA I BESPLATNI UDŽBENICI ZA SAMOBORSKE UČENIKE

Jučer je počela škola za više od tri tisuće učenika samoborskih osnovnih škola. Samobor je među rijetkim gradovima koji bilježi porast broja učenika u odnosu na prošlu godinu, što je prvenstveno rezultat doseljavanja mladih obitelji.

Među učenicima samoborskih škola jučer je bilo i 380 prvašića koji će po prvi puta sjesti u školske klupe. Sve učenike po prvi puta su na klupama dočekali besplatni udžbenici, a najsvečanije je bilo u OŠ Samobor gdje su upravo prvašići otvorili novu sportsku dvoranu.

Na priredbi povodom početka školske godine posjetio ih je gradonačelnik Krešo Beljak sa suradnicima, i sam nekadašnji učenik te škole.

„Nakon desetljeća čekanja, učenici OŠ Samobor napokon su dobili sportsku dvoranu kakvu zaslužuju. Samobor je grad koji prepoznaje potrebe djece i ne štedi kad su ona u pitanju. Moramo se pobrinuti da djeca u cijeloj Hrvatskoj, na selu i u gradu, imaju jednake uvjete za razvoj i školovanje!“, istaknuo je pritom gradonačelnik.

Izgradnju dvorane vrijedne više od 9 i pol milijuna kuna financirao je Grad Samobor, a s 2,5 milijuna kuna pomogla je i Zagrebačka županija.