Blog

PRIPREME GRADOVA I OPĆINA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE ZA KANDIDATURU ZA STJECANJE NAZIVA – GRAD/OPĆINA – PRIJATELJ DJECE

U srijedu, 30.8., u prostoru općine Bedekovčina susreli su se predstavnici koordinacijskih odbora Akcije „Gradovi i općine prijatelj djece“  iz tri zagorske lokalne jedinice, a koje su kandidati za ocjenjivanje za dobivanje statusa ove godine: Općina Bedekovčina, Sveti Križ Začretje i Zlatar Bistrica. Na sastanku su bile i predstavnice Središnjeg koordinacijskog odbora akcije i Saveza društava Naša djeca Hrvatske, koji prate realizaciju programa. Došli su nam: Sonja Borovčak, dopredsjednica Saveza DND, predsjednica KO Zabok-prijatelj djece i DND Zabok te voditeljica radne skupine „Županija – prijatelj djece“, zatim Jasenka Borovčak, članica ocjenjivačkih timova i Snježana Krpes, koordinatorica Akcije u Savezu DND.

Svi sudionici sastanka aktivni su u popunjavanju Završnog izvješća koje propituje 10 programskih područja Akcije kako bi se stekao uvid što se u općinama radi s djecom i za djecu. Važno je što točnije popuniti podatke jer tek 80% postignutih bodova omogućava kandidaturu i izvid ocjenjivačkog povjerenstva.

Predstavnici koordinacijskih odbora iz Začretja, Zlatar Bistrice i Bedekovčine su se, kako su sami priznali, malo zabrinuli ide li im to kako treba. Zahvalni su gošćama što su ih motivirale za daljnji rad i umanjile bojazan od dolaska povjerenstva koje im predstoji.