NOVA ŠKOLSKA GODINA U RAŠI ZAPOČELA U NOVOJ ŠKOLI

Prigodnom svečanošću Raši je prvog dana nove školske godine, otvorena obnovljena zgrada Osnovne škole Ivana Batelića. Dočekali smo ovaj povijesni dan, rekla je obraćajući se nazočnima na svečanosti ravnateljica škole Greis Franković. Posebno je ona pozdravila prvašiće, ali i sve učenika, a rašku školu danas pohađa njih 87, zaželjevši im uspješnu školsku godinu, kazao je na otvorenju zamjenik župana obnašatelj dužnosti župana Istarske županije Fabrizio Radin.

Raška općinska načelnica Glorija Paliska ponosna je, kako je rekla na izuzetne rezultate koje postižu učenici škole. U prigodnom programu sudjelovali su raški osnovci, a vrpcu kojom je obnovljena škola i službeno otvorena zajednički su porezali zamjenik župana obnašatelj dužnosti župana Fabrizio Radin i prvašići. Nakon obilaska škole koncert je održala popularna kantautorica Mia Dimišić. Radovi na energetskoj obnovi zgrade obuhvatili su toplinsku izolaciju zidova i krova, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Ukupna vrijednost investicije iznosi 10,6 mil kn, od čega je Istarska županija osigurala 8,9 mil. kn, iz Europskog fonda za regionalni razvoj županiji je dodijeljeno 1,2 mil. kn, te je preostalih 500.000,00 kn osigurala Općina Raša.

Preuzeto sa stranice: http://www.radiolabin.hr/news_details.php?id=15819