Blog

U OGULINU ODRŽANA VEČER MAŽORET PLESA 2019. GODINE

U subotu, 21. rujna ove godine,  mažoretkinje Društva “Naša djeca” Ogulin bile su domaćin još jedne Večeri mažoret plesa. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koju s velikim entuzijazmom i ponosom organiziraju kako bi ljubiteljima mažoret plesa pokazali njegove čari. Ogulinske mažoretkinje sa svojim se trenericama za ovo događanje pripremaju čitavu godinu, a tu večer nastoje pokazati svoje najuspješnije koreografije, najčešće one sa državnog natjecanja, s kojima su osvajale mnogobrojne medalje i priznanja.

Svake godine, ovu važnu večer, uveličaju brojne gošće. Ovaj put to su učinile Daruvarske mažoretkinje predvođene voditeljicom Ivanom Bedi.

U mnogobrojnoj publici, nazočne su bile i predsjednica Mažoret saveza Hrvatske- Elizabeta Mikelj i zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja. Obje su u svojim obraćanjima naglasile važnu ulogu mažoretkinja u društvenom i javnom životu, istaknuvši da su upravo one jedne od najvažnijih ambasadorica svakog grada pa tako i Ogulina.

Njihove riječi potvrdila je i predsjednica Društva “Naša djeca” Ogulin, Liljana Kaurić. U svom  se govoru prisjetila i samog osnutka mažoretkinja i vrlo važne uloge prerano preminulog Stanka Mazora, osnivača mažoretkinja.

Posjetitelji su gotovo sat i pol mogli uživati u nastupu svih domaćih timova i gošći u čak četrnaest koreografija. Posebno atraktivna i ove godine bila je posljednja, zajednička točka u kojoj su ove godine nastupile i mame pojedinih djevojaka. Bio je to još jedan dokaz da je obitelj glavni oslonac i vjetar u leđa mnogim uspjesima. Nakon službenog dijela, djevojke su nastavile druženje uz ležerni domjenak za koji su se, između ostalih, pobrinule i majke mažoretkinja pripremivši slatke delicije za posjetitelje. Svakako valja napomenuti kako bez pomoći članova Društva, trenerica mažoretkinja, Dječjeg gradskog vijeća, volontera, djece, obitelji,  Grada Ogulina, HGSS- Stanice Ogulin, firme Korekt, medija, voditelja programa, mnogobrojnih sponzora i pojedinaca, ova večer ne bi mogla biti realizirana.