Blog

NOVI DJEČJI VRTIĆ U BREGANI POČINJE SA NADOGRADNJOM

U Samoboru je u ponedjeljak, 30. siječnja otvoreno još jedno veliko gradilište. Radi se o najavljenoj dogradnji i rekonstrukciji Dječjeg vrtića Izvor u Ulici Grigora Viteza u Bregani, koji je postao premali da primi sve mališane iz mjesta i okolice pa je tako dio grupa izmješten u zgradu bivšeg Restorana, čije prostorije ni uz sav trud vodstva vrtića i teta ne mogu u potpunosti zadovoljiti sve propisane pedagoške standarde.

Tim povodom gradski čelnici, izvođači radova i nadzora, predstavnici Mjesnog odbora Bregana, ravnateljica vrtića i tete s djecom svečano su, uz prve lopatice kojima su mališani “udarili temelje” na mjestu gdje će se graditi, obilježili početak radova.

Nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, koja je naglasila kako se ovaj veliki projekt, čija je vrijednost oko 4,5 milijuna kuna, u potpunosti financira sredstvima iz gradskog proračuna. Kako je i sama odrasla u obližnjim Grdanjcima i pohađala školu u Bregani, posebno je zadovoljna što će njezini bivši sumještani i njihova djeca ovime dobiti potrebne uvjete da ostanu u svojem mjestu i dalje ga razvijaju.

O samom objektu, za koji je završetak gradnje predviđen već najesen, detaljnije je govorio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte Europske unije Marinko Džepina. Dogradnjom će vrtić dobiti 4 velike prostorije, polivalentnu dvoranu s tribinama i svim popratnim spremištima i sanitarnim prostorijama te uređen vanjski prostor, ukupno oko 770 m2 unutarnjeg i 320 m2 vanjskog prostora s terasama. Pročelnik Džepina istaknuo je kako radove i nadzor izvode domaće tvrtke – V.M. Gradnja.