Blog

NOVOGRADIŠKO LJETO 2014.

Grad Nova Gradiška u suradnji s gradskim ustanovama i organizacijama civilnog društva i ovog je ljeta organizirao niz kulturno-zabavnih i edukativnih sadržaja za djecu.

Ljeto je počelo obilježavanjem  završetka još jedne vrtićke i školske godine. Veselu priredbu u  prepunoj dvorani  Doma  kulture upriličila su  djeca Dječjeg vrtića Nova Gradiška, a u predvorju je tom prigodom Udruga „Pozitiva“ pripremila podjelu edukativnog „Vodiča za roditelje budućih prvašića“. U  gradskoj Osnovnoj školi Ljudevita Gaja,  pred kojom se već trinaest godina vijori zelena zastava Eko-škole,  otvorena je „Eko-knjižnica“, a za osnovce iz škole „Mato Lovrak“ organiziran je Dan otvorenih vrata s ciljem promoviranja tradicijske kulture i njegovanja baštine. Koncertom „Vi, mi i naše note“  školsku su godinu završili učenici Osnovne glazbene škole Učilišta „M.A. Relković“ Nova Gradiška. Ogranak Matice hrvatske Nova Gradiška organizirao je tradicionalnu svečanost dodjele knjiga najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola. Početak ljeta obilježen je  priredbom Plesnog  studija Marine Mihelčić Nova Gradiška i biciklijadom u sklopu „Zelene akcije“ u organizaciji Udruge volontera grada Nova Gradiška i Slavonskobrodske televizije, koju su nastupom popratile i Mažoretkinje grada Nova Gradiška. Djeca iz Dječjeg foruma DND Nova Gradiška posjetila su ovog ljeta Sabor RH. Društvo „Naša djeca“ Nova Gradiška organiziralo je u svom prostoru kreativne radionice i projekcije.

13. „Ljeto u knjižnici“  Gradske knjižnice Nova Gradiška  obogatilo je ljetne sadržaje za djecu plesnim, literarnim, novinarskim, likovnim i kreativnim radionicama.

U sklopu 19. Novogradiškog glazbenog ljeta održan je u organizaciji Udruge „Hobotnica“  festival „Djeca pjevaju hitove“.

U organizaciji Društva Naša djeca Nova Gradiška 48 djece ljetovalo je u odmaralištu brodskog DND na Hvaru, a Grad Nova Gradiška omogućio je besplatno ljetovanje za 8 djece iz obitelji slabijeg socijalno-ekonomskog statusa. Udruga slijepih Nova Gradiška je  sklopu projekta „Sreća iza ugla“ organizirala ljetovanje za 23 djece u ljetnom kampu u Biogradu na moru.

Grad Nova Gradiška je s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova potpisao ugovor o sufinanciranju adaptacije zgrade Dječjeg vrtića Nova Gradiška pa je ljeto 2014. obilježio  i početak radova na adaptaciji – na radost i djece i odraslih.

 

Predsjednica Koordinacijskog odbora za provedbu akcije

„Gradovi i općine – prijatelji djece“:

mr. Ljiljana Lukačević, zamjenica gradonačelnika