Blog

OBILJEŽAVAMO I SLAVIMO DVADESET GODINA SUSRETA DJEČJIH FORUMA U HRVATSKOJ

Savez društava “Naša djeca” Hrvatske obilježava 20. SUSRET DJEČJIH FORUMA HRVATSKE na temu „Dječji forumi u prilog promicanja socijalne uključenosti te očuvanja nacionalnog i lokalnog identiteta“ koji će se održati u Poreču u odgojno obrazovnom i rekreacijskom centru Virc od 24. do 26. kolovoza 2018. godine.

Susret se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Udruge gradova, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Grada Poreča i Zvjezdarnice Višnjan, a u partnerstvu s VIRC-om i Zvezom prijateljev mladine Maribor.

Na Susretu očekujemo više od pedesetero sudionika – djece i mentora iz jedanaest aktivnih Dječjih foruma iz cijele Hrvatske.

Susret započinjemo u petak poslijepodne 24. kolovoza s početkom u 15,00 sati te bismo voljeli da budete naši gosti i medijski popratite jubilarni 20. SUSRET DJEČJIH FORUMA HRVATSKE. Dječji forumi imaju dugogodišnji značajan doprinos promicanju dječjih prava i aktivnog sudjelovanja djece, ove godine nam dolaze: 11 Dječjih foruma iz Dubrovnika, Kutine, Lovrana, Nove Gradiške, Opatije, Ravne Gore, Slatine, Tuhlja, Varaždina i Zaboka. Kroz interaktivne i tradicijske radionice sudionici susreta upoznat će igre, igračke, napjeve, plesove, povijesne i kulturne znamenitosti, običaje, hranu i život djece i naših predaka okolice Dubrovnika, Lovrana, Slavonije, Gorskog kotara, Hrvatskog zagorja,Varaždina. Osim bogatstva i raznolikosti kulturnog nasljeđa hrvatskih krajeva,upoznat će se i s utjecajima i multikulturalnim sličnostima naše zemlje i ostalih europskih zemalja kao i steći vještine za razbijanje stereotipa i predrasuda te naučiti tradicijske igre, upoznati se sa znamenitim osobama iz povijesti te napjevima i izradom igračaka koje se prenose iz generacije u generaciju. Gosti susreta su Društvo Naša djeca Poreč koji će predstaviti nasljeđe i ostavštinu Poreštine. Susret se održava u znaku obilježavanja Europske godine kulturne baštine koju obilježava Savez društava Naša djeca Hrvatske i osnovna Društva Naša djeca.