Blog

OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA U NAŠICAMA

Pod sloganom „Ljubav djeci prije svega!“ i „Odrasli, čujte i naše mišljenje!“ u Našicama od 7. do 13. listopada 2013. obilježen je Dječji tjedan. Ova tradicionalna međunarodna manifestacija u Našicama održava seu organizaciji Društva Naša djeca Našice, Dječjeg vrtića Zvončić i Grada Našica.

Predsjednica DND-a Našice prof. Darija Vlajnić pozvala je sve građane da se uključe i sudjeluju u događanjima, istaknuvši da Dječji tjedan nije samo za djecu, već je namijenjen i odraslima, te da djecu treba slušati, jer imaju odlične ideje i prijedloge za bolji život. Naglasila je da su trajni ciljevi Dječjeg tjedna usmjeriti pozornost najšire javnosti prema pravima, potrebama i mjestu djece u društvenoj zajednici, organizirati posebno i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski i društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire. Djeca su tijekom tjedna imati pregršt događanja u školama i vrtiću,a jedan dio programa organizirao je tradicionalno DND Našice.

PONEDJELJAK, 7.10.2013.

Od 18.30 za djecu organizirali smo upise u radionice Društva (Mali dvorac – prostorije DND-a). Radionice su ritmička radionica, engleska i dramska radionica te mala igraonica.

UTORAK, 8.10.2013.

Održana je radio emisija na Radio Našice pod nazivom Gost u studiju. Predsjednica DND-a Darija Vlajnić sugrađane je upoznala s predstojećim aktivnostima tijekom Dječjeg tjedna i s daljnjim aktivnostima Društva.

SRIJEDA, 9.10.2013.

dje_ji_tjedan_2013_007

 

U 12 sati polaznici Dječjeg foruma Društva Naša djeca Našice predvođeni voditeljicom Ružicom Belunjak, predsjednicom DND Darijom Vlajnić i tajnicom Martinom Kapelac posjetili su gradonačelnika Krešimira Žagara. Ovaj je posjet organiziran kao dio programa Dječjeg tjedna. Djeca su gradonačelniku uručila prigodan dar – knjigu njihovih poruka i željakojom su poručili da žele više dječjih igrališta, biciklističkih staza, nogostupa ali i uređenja prigradskih naselja. Osobito su aktivni bili mali Martinjani koji su poželjeli jezero, vrtić i trgovinu. Gradonačelnik ih je počastio slatkišima i obećao da će pokušati ispuniti barem dio njihovih želja i zahvalio im na njihovim prijedlozima.

ČETVRTAK,10.10.2013.

Predsjednica Društva Darija Vlajnić i članica Izvršnog odbora DND-a Ana Govorko, posjetile su Opću županijsku bolnicu Našice-odjel pedijatrije. I u ovom veselom dječjem tjednu željele su oraspoložiti bolesnu djecu te su im darivale voće i lizalice. Djeca su se ugodno iznenadila dolasku članica DND-a, a u ime djelatnika našičke pedijatrije zahvalila im se dr. Ingrid Sitaš.

PETAK,11.10.2103.

dje_ji_tjedan_2013_002

Održana je 3.sjednica Gradskog vijeća na kojoj je jedna od točaka bila osnivanje Dječjeg gradskog vijeća na prijedlog Društva Naša djeca Našice. Prijedlog je jednoglasno usvojen.

SUBOTA, 12.10.2013.

Tradicionalno smo obilježili Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje. Manifestaciju smo započeli posvetom pekarskih proizvoda u 9 sati, a prigodni program izveli su članovi Dječjeg foruma DND-a uz prigodnu izložbu radova djece polaznika Dječjeg vrtića Zvončić. Sugrađani su mogli donijeti svoje pekarske proizvode te se pridružiti članicama i odgojiteljicama na obilježavanju ove manifestacije. Istoga dana od 10 sati za djecu organizirano je crtanje kredama po pločniku. Članovi Društva zahvaljuju se pekarama na sponzoriranju pekarskih proizvoda i svim medijskim pokroviteljima aktivnosti Dječjeg tjedna.