Blog

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA PROTIV ZLOUPORABE DROGA I NEDOZVOLJENOG KORIŠTENJA OPOJNIH TVARI

Generalna skupština Ujedinjenih Naroda proglasila je 1987. godine 26. lipnja kao Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga i nedozvoljenog korištenja opojnih tvari. Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o problemu korištenja droge i o šteti koju konzumacija droge čini u društvu, u obitelji i šteti koju čini pojedincu.

Obilježavanje ovog, ali i drugih dana posvećenih borbi protiv ovisnosti, dio je Kampanje „Budi poseban — budi neovisan — živi svoj san!” koji provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske u okviru projekta „Budi neovisan — prevencija ovisnosti u djece i mladih u lokalnim zajednicama”, a koji je podržalo Ministarstvo socijalne politike i mladih. Kampanja je i prilika za promociju drugačijih načina zabave među mladima, potiče djecu i mlade da je bolji izbor biti poseban, neovisan i živjeti svoj san! Pridruži se i ti kampanji — budi poseban — budi neovisan — živi svoj san!

Ujedno i vas, gledatelje spota, pozivamo da podijelite spot na svojim Facebook stranicama i/ili Youtube kanalima kako bismo svi zajedno potakli našu djecu i mlade da budu NEovisni.

04-Jesi li spreman na posljedice-27.03..03