Blog

OBILJEŽEN DAN OBITELJI U OPĆINI BEDEKOVČINA-PRIJATELJU DJECE

U nedjelju,14.5. Društvo naša djeca Bedekovčina organiziralo je, zajedno sa stalnim suradnicima, tradicionalno obilježavanje Dana obitelji.

Ove godine aktivnosti smo podijelili u tri dijela:

Prvo su članovi projektnog tima (12 članova i članica s voditeljicom Danielom Usmiani) organizirali „Malu biciklijadu“. Tridesetak djece i roditelja okupilo se ispred Srednje škole, a članovi tima napravili su pregled ispravnosti vozila i svakom djetetu uručili priznanicu za uključivanje u promet. Kombi DVD-a Brestovec Orehovički i gospodin Siketić te članovi tima osiguravali su promet. Kratku relaciju (nešto dužu od kilometra) brzo smo i spretno savladali, bez ozljeda i problema. Cilj nam je bio na našim Bedekovčanskim jezerima gdje su nas čekali volonteri s  osvježavajućim sokovima.

U drugom dijelu djeca su nas razveselila programom koji su uvježbali s marljivim voditeljicama:

*FA „Žuna“, dječja sekcija „Ftičeki“ upoznala nas je s igrama i plesovima Međimurja. Program su uvježbale voditeljice Katarina i Barbara, a nastupile su mlađa i starija skupina.

*Dječji vrtić Bedekovčina, na čelu s ravnateljicom Klementinom i svim tetama, otpjevao nam je pjesmice Mlinček i Hopa-cupa te izveo recitaciju „Šumica“.

* Bedekovčanske mažoretkinje nastupile su s četiri koreografije:Mini formacija mix kadeti, Dječja formacija pom-pon, Trio pom-pon juniori  (Jelena i Maja Pozaić, Ana Horvat)  te Velika formacija kadeti pom-pon. Vodi ih i priprema trenerica Danijela Mišar.

Čuli smo i recitacije  „Majka“ by Lovro Jambrek te „Obitelj“ Božidara Prosenjaka. Pozdravio nas je, kao i svake godine, načelnik općine Darko Ban, a za suradnju u protekle četiri godine i podršku u projektu „Općina prijatelj djece“ zahvalili smo donačelnici Ivani Novosel.

U trećem dijelu igrali smo dinamične i pokretne igre  na prostoru  Jezera, a vodili su ih članovi Projektnog tima „”Get on your bikes Europe’s back in business”. Nakon odrađenih šest radilišta svaka uključena obitelj dobila je zahvalnicu za sudjelovanje na Danu obitelji i obavezni sladoled.

Još jedan sinergijski dan, koji je okupio više od 250 djece i roditelja, a proveden je u veselom i razigranom ozračju priveli smo kraju. Hvala svim sudionicima , a posebno volonterima Srednje škole Bedekovčina, Osnovne škole Brestovec Orehovički i Društva „Naša djeca“ te djelatniku općine Bedekovčina Milanu Ocvirku (majstoru od logistike i razglasa).

Najveselija vijest: roditelji su na odlasku tražili da uskoro bude još neko ovako vedro okupljanje!

Organizatori: DND Bedekovčina i Srednja škola Bedekovčina (20 volontera)

Suradnici: FA „Žuna“, Dječja sekcija „Ftičeki“; Dječji vrtić Bedekovčina, Bedekovčanske mažoretkinje

Izvor: Ljubica Gorički, predsjednica DND