Blog

POZIV DJEČJIM VIJEĆIMA NA SUDJELOVANJE U EUROPSKOM TJEDNU ODRŽIVOG RAZVOJA

Kao što je već poznato, Savez društava Naša djeca Hrvatske uključio se u svjetsku kampanju promocije UN-ovih 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj za razdoblje do 2030. godine. Teme tih globalnih ciljeva za održivi razvoj, su: iskorjenjivanje siromaštva i gladi, zdravlje i dobrobit, kvalitetno obrazovanje, ravnopravnost, pitka voda, dostupna i čista energija, gospodarski rast, inovacije, smanjenje nejednakosti, održivi gradova i zajednice, klimatske promjene, mir, pravda.

17 GLOBALNIH CILJEVA

 1. Iskorjenjivanje siromaštva
 2. Iskorjenjivanje gladi
 3. Zdravlje i dobrobit
 4. Kvalitetno obrazovanje
 5. Rodna ravnopravnost
 6. Pitka voda i higijenski uvjeti
 7. Dostupna i čista energija
 8. Dostojanstven rad i gospodarski rast
 9. Industrija, inovacije i infrastruktura
 10. Smanjenje nejednakosti
 11. Održivi gradovi i održive zajednice
 12. Odgovorna potrošnja i proizvodnja
 13. Odgovor na klimatske promjene
 14. Život ispod vode
 15. Život na kopnu
 16. Mir, pravda i snažne institucije
 17. Partnerstvo za sve ciljeve

Više o cijeloj kampanji i ulozi Saveza DND možete vidjeti na http://www.savez-dnd.hr/povodom-dana-planeta-zemlje-pokrenuta-kampanja-17-globalnih-ciljeva-za-odrzivi-razvoj/

U prvom pozivnom pismu zamolili smo na aktivno uključivanje Dječjih vijeća u globalni UN-ov Program 17 globalnih ciljeva održivog razvoja osmišljavanjem, planiranjem i provedbom lokalnih Naj-projekata Dječjih vijeća!

Sada Vas želimo informirati kako je pred nama Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) koji se svake godine održava od 30. svibnja – 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Pozivamo Vas da isplanirate aktivnosti i promovirate svoju inicijativu tijekom ETOR-a te na taj način doprinesite vidljivosti Hrvatske na ovoj zajedničkoj platformi.

Svoju ideju, možda lokalni projekt vašeg Dječjeg vijeća, prijavite do 26. svibnja 2017. godine na sljedećoj poveznici: http://www.esdw.eu/register/.

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator ove inicijative u Hrvatskoj.