Blog

OBILJEŽEN DAN RUŽIČASTIH MAJICA U DELNICAMA

Društvo Naša djeca i Dječje vijeće grada Delnica obilježilo je Dan ružičastih majica.

Početak obilježavanja započeo je radionicama Dječjeg vijeća. Voditeljice Dječjeg vijeća Nadia Beljan i Nataša Volf  Pleše upoznale su sudionike radionica s vrstama nasilja, uzrocima i posljedicama neprihvatljivog ponašanja te stekli znanja o načinima sprječavanja i izbjegavanja društveno neprihvatljivog ponašanja. Svoje  iskustvo, znanja i vještine sudionici su izrazili plakatima koji su predstavljeni građanstvu 25. veljače 2015 godine.   

Posljednje srijede u mjesecu veljači obilježava se Dan ružičastih majica. Društvo Naša djeca i Dječje vijeće grada Delnica u suradnji s udrugama, institucijama i ustanovama pridružilo se  brojnim aktivnostima.

Udruga Revolt je putem društvenih mreža potaknula građanstvo da svojom odjećom   (ružičasta majica ) doprinesu samoj Akciji i daju podršku žrtvama nasilja.

Službenici Policijske postaje Delnice proveli su preventivne aktivnosti u sklopu obilježavanja Dana ružičastih majica.U šest osnovnih škola održali su predavanja na temu „Nasilje među mladima“.

U prostorijama Grada Delnica održan je info punkt na kojem su sudjelovale policijska službenica Angelika Margeta , predstavnica Centra za informiranje i prevenciju grada Delnica  i predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Delnice Snježana Krizmanić. One su u vremenu od 10,00-12,00 sati široj javnosti prezentirale temu nasilja među mladima, te dijelile promotivne letke, ružičaste balone i bombone.

U poslijepodnevnim satima  u OŠ dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori i u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Delnicama roditeljima su održana predavanja na temu „ Nasilje među mladima „. Predavanje su održale Tanja Jakovac, prof.,  članica DND Grada Delnica i voditeljica savjetovališta „Izvor“ koje djeluje pri DND grada Delnica ,  policijska službenica PP Delnice Monika Fak te  v.d. ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Delnice Snježana Krizmanić.

Letak na temu „Stop nasilju među djecom“ za djecu, mlade i odrasle,  govori o uzrocima nasilničkog ponašanja te  kako reagirati i spriječiti društveno neprihvatljivo ponašanje. Letak je podijeljen građanstvu, djeci i mladima te je  skrenuo pažnju okoline na samu Akciju.

Aktivnosti obilježavanja Dana ružičastih majica završio je predstavljanjem Akcije i upoznavanjem građanstva Gorskog kotara o problematici nasilja među djecom i mladima u odgojno – obrazovnoj emisiji „Znanje je moć“.  U radio emisiji sudjelovale su Tanja Jakovac, Monika Fak  i Snježana Krizmanić  te voditeljica Indira Rački Joskić.

Dječje vijeće poručuje: „BEZ STRAHA SE DRUŽITE  SA ŠTO VIŠE LJUDI