Blog

OBILJEŽEN DAN RUŽIČASTIH MAJICA U GRADU GOSPIĆU

Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači, to je program prevencije vršnjačkog nasilja. Ove godine su Gospićani odlučili u suradnji s Centrom za edukaciju i prevenciju nasilja obilježiti taj dan i  u  svome gradu radi podizanja svjesnosti problema između djece i mladih.
U suradnji s OŠ dr. Jure Turića u Gospiću, učitelji i učenici razredne nastave te učiteljica i učenici Posebnog razrednog odjela izrezali su oblik majice od hamer papira, napisali poruku o prevenciji nasilja, koje su  kasnije postavili na konope u hodnicima škole. Učitelji i učenici predmetne nastave su dobili letak na kojem su pisale upute kako će obilježiti Dan ružičastih majica – zajedničkim fotografiranjem u holu škole sa sloganom “Nasilje prestaje ovdje”.
Održano je i predavanje o nasilju i kako ga spriječiti za 6. razrede, koje su održale sutkinja za mladež Općinskog suda u Gospiću u sklopu Županijskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, Dubravka Rukavina i članica Tamara Lujić.
Dan ružičastih majica podržali su studenti volonteri, Sveučilišta u Zadru, Odsjeka za učiteljske studije u Gospiću, a Danijel Čorić je sa jednim razredom napraviti kratki video na temu prevencije nasilja i svjesnosti o samome problemu.
U suradnji s volonterkom Martinom Valentić, ovaj dan obilježen je i u OŠ Cetingrad.

Svim sudionicima donirali su  hamer papire, kvačice i konope pomoću kojih je ostvaren i obilježen Dan ružičastih majica!