Blog

OBILJEŽEN EUROPSKI TJEDAN U NOVOJ GRADIŠKI

U organizaciji Savjeta za Europske integracije Brodsko- posavske županije, Upravnog odjela za razvoj i EU integracije Brodsko-posavske županije i Ministarstva vanjskih i europskih poslova te pod pokroviteljstvom Županije i Grada Nova Gradiška u Novoj Gradiški je brojnim događanjima i ove godine, prvi puta  nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, brojnim aktivnostima  gradskih ustanova, škola i građanskih udruga od 5.-9. svibnja obilježen Europski tjedan .

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška u suradnji s Gradskom knjižnicom Nova Gradiška organizirala je prezentaciju projekata „Europa i mi“ i „Mladi-pokret!“, podjelu promotivnih letaka te radionicu „EU znakovni jezik“. Novogradiška Udruga „Pozitiva“ postavila je promotivni pult „Pozitivno u Europi“ i  organizirala Dan otvorenih vrata „Škola za novo vrijeme“. U obilježavanje EU tjedna u Novoj Gradiški uključila se i Hrvatska kulturno-umjetnička udruga „Trenk“ programom „Folklornom baštinom u Europu“. Društvo Naša djeca Nova Gradiška organizator je  kviza „Lektirom kroz EU“ i glazbeno-scenskog programa na Dan Europe na središnjem gradskom trgu u suradnji s gradskim osnovnim školama, Osnovnom glazbenom školom Učilišta “Relković”, Gradskim vrtićem i novogradiškim mažoretkinjama.

Podršku obilježavanju Dana Europe u Novoj Gradiški svojom su nazočnošću dali župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj i EU integracije Brodsko-posavske županije Marijan Štefanac i zamjenik gradonačelnika Grada Nova Gradiška Dario Ban.