Blog

PETA OBITELJSKA OLIMPIJADA U BUZETU

Pozivamo Vas da zajedno obilježimo 20. rođendan Međunarodnog dana obitelji na 5. Obiteljskoj olimpijadi koja će se održati 15. svibnja 2014. na nogometnom stadionu (u slučaju kiše u sportskoj dvorani ) u Buzetu s početkom u 17.00 sati.

logo-olimpijada-buzet-2014

Obiteljska olimpijada je program natjecateljsko-zabavnog sadržaja u koji se mogu uključiti cijele uže obitelji s područja Grada Buzeta, a natječu se roditelji s djecom predškolskog uzrasta starijom od četiri godine do 4. razreda osnovne škole. Ove godine za nastup na Obiteljskoj olimpijadi prijavilo se 30 buzetskih obitelji, a prijave su moguće i na sam dan održavanja natjecanja.

Europska komisija i Europski parlament potvrdili su 2014. godinu kao godinu Europskog usklađivanja radnog i obiteljskog života. U vremenu brojnih izazova koje suvremeno društvo stavlja pred obitelji, buzetska Obiteljska olimpijada organizira se s ciljem poticanja zajedničkih aktivnosti roditelja i djece, da roditelji i djeca provedu nekoliko sati zajedno u igri, zabavi i opuštenom ozračju jer je u užurbanome ritmu svakodnevice, kada su roditelji pritisnuti obavezama i krizom svaki trenutak proveden u krugu obitelji dragocjen i neponovljiv, a nagrada koju dječji smijeh i zadovoljstvo donose – neprocjenjivi.

Idejni je začetnik ovoga programa Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Buzeta, organizator Grad Buzet, a suorganizatori su Dječji vrtić „Grdelin“, Osnovna škola „V. Gržalja“, TZ Grada Buzeta, Zajednica sportskih udruga Grada Buzeta, Društvo „Naša djeca“, POU „A. Vivoda“ Buzet.

Pozivamo Vas da zajedno s nama provedete ovo poslijepodne i svojim dolaskom podržite ovakav oblik obiteljskog druženja.

Grad Buzet