Blog

NAJAVA DOGAĐANJA: MARATON ZA ZDRAVIJI ŽIVOT

U prostorijama Društva “Naša djeca“ Opatija održana je konferencija za medije na kojoj su Petra, Leon, Mia i Nina – predstavnici Dječjeg gradskog vijeća i Dječjih foruma Opatije, predstavili svoje sudjelovanje u projektu “Kreativnošću do zdravlja“ te najavili događanje “Maraton za zdraviji život“.

Društvo “Naša djeca“ Opatija u okviru projekta „Kreativnošću do zdravlja“, uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, organizirat će “Maraton za zdraviji život“ s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti prevencije u borbi protiv raznih oblika ovisnosti u djece i mladih i promoviranje zdravih stilova života.

“Maraton za zdraviji život“ održat će se 31.05.2014. na Svjetski dan nepušenja, a trčat će se od Voloskog do sportske dvorane Marino Cvetković u Opatiji. Registracija sudionika bit će u 9,00 sati na Mulu u Voloskom, start utrke će biti u 9,30 sati. Maraton je simboličan i njime se žele promovirati zdravi stilovi života. Sudionici Maratona bit će djeca – predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele Hrvatske, djeca s teškoćama u razvoju, mame, tate, none i nonići i svi ljudi dobre volje.

Nakon Maratona u 10,00 sati očekuje nas zabavni program uz ples i zabavne natjecateljske igre ispred Sportske dvorane Marino Cvetković. Voditelji programa bit će Mario Lipovšek Battifiaca, Antonia i Ivan. Glavni simbol cijelog događanja će biti jabuka – kao simbol zdravlja – te će i sve igre biti vezane uz jabuke, a posjetiteljima će se dijeliti jabuke sa zdravim porukama. Ujedno će se u dijeljenje jabuka uključiti i ostala Društva „Naša djeca“ diljem Hrvatske koja će točno u 12 sati građanima diljem Hrvatske podijeliti jabuke.

Maraton će ujedno bit završno događanje projekta prevencije ovisnosti koji provodi Savez Društava “Naša djeca“ Hrvatske u suradnji s Društvima Naša djeca pod nazivom “Budi neovisan“ uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Ispred Sportske dvorane “Marino Cvetković” od 12 do 14 sati održat će se priredba na kojoj će se predstaviti sve aktivnosti koje su se provodile u okviru projekta ‘Budi NEovisan’: Izložba radova na temu prevencije ovisnosti, predstavljanje radionica forum-kazališta, parlaonica i juicy projekta kojeg su provodila Društva “Naša djeca” diljem Hrvatske. Promovirat će se kampanja za prevenciju ovisnosti o drogama, video spot namijenjen djeci i mladima, kojim se želi promovirati drugačiji način zabave i izbor zdravih i pozitivnih aktivnosti koje nam život svakodnevno pruža.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća, Dječjih foruma i Društva “Naša djeca“ Opatija pozivaju sve da podrže i priključe se “Maratonu za zdraviji život“.

Ovdje možete pronaći više o projektu Kreativnošću do zdravlja.