Blog

Obilježen Europski tjedan u Opatiji i Lovranu

U okviru programa Europski tjedan u Opatiji i Lovranu 04. svibnja u Galeriji Laurus u Lovranu otvorena je izložba dječjih igračaka raznih država Europe “Putovanje Europom”.

Obilježen Europski tjedan u Opatiji i Lovranu

 Otvorenje izložbe dječjih igračaka Europe – “Putovanje Europom“

U okviru programa Europski tjedan u Opatiji i Lovranu 4. svibnja u Galeriji Laurus u Lovranu otvorena je izložba dječjih igračaka raznih država Europe “Putovanje Europom”. Predstavnici Dječjih foruma DND i Dječjih gradskih vijeća Opatija pisali su gradonačelnicima europskih gradova i veleposlanicima država i zamolili ih da im pošalju igračke tipične za njihove zemlje i kulture.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neke od igračaka i sami su skupili na svojim putovanjima. Nakon nekoliko godina marljivog skupljanja odlučili su ih predstaviti djeci i roditeljima kroz edukativnu i zabavnu izložbu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prva je izložba organizirana 2008. godine. Ove godine na izložbi su izložene igračke iz čak trideset europskih zemalja. Osim igračaka izloženi su i edukativni plakati koji služe za edukaciju posjetitelja o običajima, kulturama i osnovnim podacima vezanima za određenu državu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osim navedene izložbe, u okviru programa Europski tjedan u Opatiji i Lovranu koji se obilježava od 4. do 12 svibnja 2013. održane su još ove aktivnosti i događanja:

  • 6. svibnja u 13:00 sati u Vili Antonio u Opatiji održan je okrugli stol na temu “Položaj djece u Europskoj uniji” namijenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola te svim zainteresiranim građanima
  • 9. svibnja, na Dan Europe, otvorena je izložba likovnih radova “Ususret Europi – Naš grad” u prostoru bivšeg Dekora  s početkom u 10:30 sati. Također, od 9 – 13 sati održana je interaktivna šetnja Opatijom za djecu i građane “Djeca aktivni građani Europe” na opatijskoj tržnici
  • 10. svibnja u 17:00 sati u Galeriji Laurus u Lovranu održana je pričaonica “Pričajmo priče iz Europe” u kojoj su none i nonići djeci pričali priče iz europskih država
Fotografije izloženih igračaka pogledajte na Facebook stranici Saveza!