Blog

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM U SISKU

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, koji se svake godine obilježava 3. prosinca s ciljem postizanja punog obilježen je i u Sisku u utorak, 3. prosinca na Gradskoj tržnici Sisak. Tom prilikom su udruge prezentirale svoj rad. Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je: „probiti barijere, otvoriti vrata: za inkluzivno društvo za sve“.

sisak2

Ove su godine DND Sisak i Dječji forum Happy kids OŠ Galdovo sudjelovali na obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Promotivni pult smo dijelili sa Udrugom Stančić gdje smo predstavili i svoj plakat o humanitarnoj akciji “Tajni prijatelj”.

sisak3

Humanitarna akcija “Tajni prijatelj” provodi se već više godina tijekom mjeseca prosinca. Tom prilikom sakupljamo slikovnice i igračke, kao i robicu  i opremu za novorođenčad koji se nose na Dječje odjele sisačke ili zagrebačkih bolnica. Također sakupljamo obuću i odjeću za djecu do 14. godine života kao i osnovne namirnice i slatkiše koje dostavljamo obiteljima u potrebi na širem sisačkom području. Sami izrađujemo božićne čestitke i ostale ukrase koje potom prodajemo pa tako ove godine vršimo prodaju i na Božićnom sajmu u našem gradu.

Željka Mikić-Kraker, voditeljica Dječjeg foruma