Blog

OBITELJSKA POTRAGA ZA OPATIJSKIM BLAGOM

Društvo “Naša djeca” Opatija u okviru obilježavanja Dana Grada Opatije, 25. srpnja 2015., organiziralo je interaktivnu igru obilaska i upoznavanja Opatije pod nazivom “Obiteljska potraga za opatijskim blagom”.

U potragu se uključilo 14 obitelji koje su po opatijskim ulicama i parkovima tražile opatijska blaga. Sve obitelji uspješno su stigle, ali tri su bile za nijansu uspješnije od ostalih. Prvo mjesto osvojila je obitelj Vugrin, drugo mjesto obitelj Grabar dok je treće mjesto pripalo obitelji Vlaškovac Velenik.

Dolaskom na cilj ispred zida slavnih, obitelji su volonterima DND-a Opatija predale svoje vrećice sa stvarima koje su morale prikupiti u potrazi, kao i ispunjene upitnike. Volonteri su zbrajali bodove, a roditelji i djeca sudjelovali su u likovnom programu izrade kamelija i bojanja opatijskih znamenitosti.

Nagrade za sve sudionke osigurali su: Restoran Bianco&Nero, Grill Boćarija “Opatija”, Restoran Ružmarin, Milenij Hoteli, Hrvatski muzej turizma, Hemingway Bar Opatija, Komunalac d.o.o. i Nivea.

Događanje je bilo dio Nivea projekta i Saveza društava Naša djeca Hrvatske “Neka odrastanje bude dječja igra” kojim se potiče djecu i odrasle na zajedničko druženje i kreativnost stvaralaštvo kroz igru te kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

DND Opatija zahvaljuje se svim obiteljima, volonterima i sponzorima što su sudjelovali i pružili podršku.