Blog

AKTIVNOSTI DRUŠTVA NAŠA DJECA BJELOVAR U RAZDOBLJU OD SIJEČNJA 2015. DO LIPNJA 2015.

Društvo Naša djeca Bjelovar i Dječje gradsko vijeće grada Bjelovara zajedničkim snagama i ove godine organizirali su tradicionalni Mali fašnik, na kojem je sudjelovalo preko 1200 mališana vrtićke, predškolske i školske dobi. Osim dječjih vrtića i osnovnih škola s područja grada Bjelovara, ove godine pridružile su nam se i osnovne škole susjednih nam općina. Vesela  maskirana povorka prošetala je užim središtem grada i na samom kraju spalili su Fašnika u dvorištu Gradske uprave. Tuži djeda Ljenoguzića, optužili su za sve nedaće i nevolje koje su im se dogodile u 2014. godine. Glavni suci i krvnici ovogodišnjem Fašniku bili su članovi Dječjeg gradskog vijeća.

 

U subotu, 28.2.2015. u prostorijama DND-a Bjelovar održana je kreativna radionica pod nazivom Proljetna šuma. Radionicu je organizirala  Klik Media u prostorijama DND-a Bjelovar. Mališani su imali priliku zabavljati se s raznim društvenim igrama i izrađivati prigodne proljetne ukrase. Osim kreativnog izražavanja, imali su i priliku fotografirati se kao pravi mali manekeni pred objektivom fotografkinje Marine Brestovečki Mrkoci.

 

U srijedu, 1. travnja 2015. godine, s početkom u 10 sati održana je uskrsna radionica i pričaonica  „Zekine pustolovine“, u prostorijama DND-a Bjelovar. Voditeljice radionice bile su volonterke DND-a Bjelovar. Uz veselu atmosferu svi zajedno krenuli su u zekine pustolovine čitajući priče i izrađujući prigodne uskrsne ukrase. Vještim ručicama djeca su ukrasila zekinu košaricu u koju su stavila šarenu pisanicu, ukrašenu  prema  vlastitoj želji. Ukrašene uskrsne dekoracije  djeca su ponijela svojim obiteljima. Ukrašenim zekinim košaricama i veselim zečevima razveselili smo i mališane na Dječjem odjelu Opće bolnice Bjelovar.

 

Povodom Svjetskog dana šuma i voda, te prvog dana proljeća Društvo Naša djeca Bjelovar objavilo je likovno-literarni natječaj „Voda, šuma, proljeće i mi“. Natječaj je završio 15.travnja 2015. godine. Od mnoštvo pristiglih likovnih i literarnih radova, nagrađena su tri likovna ostvaraja dječjih vrtića, četiri likovna ostvaraja osnovnih škola, dva literarna ostvaraja osnovnih škola, te jedan skupni literani ostvaraj dječjeg vrtića. Sponzor natječaja bila je Školska knjiga.  Svečana dodjela nagrada i izložba dječjih ostvaraja održala se 24.travnja 2015. godine u predvorju Doma za umirovljenike Vita Nova. Pored kreativnog stvaralaštva, želja  je bila potaknuti djecu na ekološko promišljanje i jačanje ekološke svijesti.

 

U petak, 29. svibnja 2015. godine u organizaciji Društva Naša djeca Bjelovar te uz potporu grada Bjelovara, održan je 6. Cvjetni korzo u Bjelovaru. Naša djeca. Ove godine Cvjetni korzo održao se je na Starom rukometnom igralištu “Partizanovo”, gdje su veseli sudionici, nakon svečane povorke gradom, zajedno otplesali uz pjesmu Limači. Svečani mimohod razigrane povorke prošao je užim središtem grada, kako bi se skupine predstavile svojim sugrađanima. Slatki sponzor Cvjetnog korza bio je Koestlin d.d. Bjelovar i Jamnica d.d. Zagreb. Svaka skupina dobila je zahvalnicu, koju im je uručio dječji gradonačelnik Nikola Beljan.