Blog

SAVEZ DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE ZAPOČIN JE S MALOM LJETNOM ŠKOLOM FILMA

S velikim zadovoljstvom vam najavljujemo novi projekt Saveza društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvom Naša djeca Vinkovci i Multimedijalnog centra SKIG, a sufinanciran od strane Hrvatskog audiovizualnog centra.

Projekt naziva  „Mala ljetna škola filma“ započinje 29.07.2015. i trajat će 3 dana.  Jako smo sretni i ponosni što ćemo prvu radionicu održati u Gunji , s djecom, polaznicima, svima nam dobro poznate i drage, igraonice „Ganja“.

Vrijedni polaznici će naučiti osnove filmske priče,usvojiti osnovno filmsko pojmovlje te ćemo  zajedno pogledati odličan film „Crveni balon“ redatelja Alberta Lamorissea.  To je jedna čarobna priča o prijateljstvu dječaka i balona u Parizu 1950-ih. Film je osvojio Zlatnu palmu  za najbolji kratkometražni film u Parizu na Filmskom festivalu u Cannesu 1956. te Oscar za najbolji scenarij 1957. godine.

Red_balloon

Drugi dio radionice je praktične naravi gdje će se polaznici poticati na razvijanje kreativnog izražavanja te će se upoznati s filmom i s tehničkog aspekta. Polaznici će sami razraditi ideju, napraviti knjigu snimanja, snimiti i montirati svoj prvi film uz pomoć voditelja.

Svaki polaznik će dobiti potvrdu i zahvalnicu o položenoj Maloj ljetnoj školi filma te DVD sa svojim uratkom koji će se ujedno moći vidjeti na web i Facebook stranici Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Sigurni smo da ćemo i mi puno naučiti s obzirom na činjenicu da Gunja njeguje dugu tradiciju bavljenja sedmom umjetnošću. Veselimo se Gunji, Ganji, druženju i učenju.

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju i da ćemo se svi zajedno dobro zabaviti.

Vidimo se u Gunji 29.07.

Zadnji dan radionice u petak 31.07. nas sve zajedno čeka jedno lijepo iznenađenje.

logici filmska1