Blog

AKTIVNOSTI DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA GRADA BJELOVARA U RAZDOBLJU OD SIJEČNJA 2015. DO SRPNJA 2015.

Povodom Valentinova,  Dana zaljubljenih, 14.2. članovi Dječjeg gradskog vijeća grada Bjelovara svoje su sugrađane iznenadili prigodnim čestitkama, koje su dijelili na središnjem gradskogm trgu. Čestitke su izrađivali u suradnji s Društvom Naša djeca Bjelovar i Dječjim gradskim vijećem grada Bjelovara vrtići na području grada Bjelovara, Dječji odjel knjižnice te osnovne škole na području grada Bjelovara kao i škole susjednih nam općina. Dio čestitaka pokonili su Dječjem odjelu Opće bolnice Bjelovar

Povodom Malog Fašnika članovi DGV-a  Bjelovar izradili su Fašničku povelju i Fašnika Tužidjeda Ljenoguzića, kojemu su ujedno i presudili te ga optužili i spalili za sve nevolje u protekloj godini.

Članovi dječjeg gradskog vijeća grada Bjelovara, zajedno sa svojim voditeljicama, u srijedu, 29. travanja 2015. godine posjetili su Dom umirovljenika Vita Novu. Mali vijećnici, svojim posjetom željeli su razveseliti štićenike doma i upotpuniti im slobodno vrijeme zajedničkim druženjem i razgovorom.

Za njih su organizirali i prirpremili kreativnu radionicu izrada eko tegli za cvijeće i mali kulturni program. Eko tegle zajedno su izrađivali od plastičnih kantica i bojali su ih akrilnim bojama. U njih su posadili cvijeće, koje im je darovala cvjećarnica “Marina”. Tegle s cvijećem darovali su štićenicima doma, kojima nije silazio osmijeh s lica, kao niti izraz oduševljenja, a potekle su i suze radosnice. Nakon odrađene radionice i odigrane partije pikada, koja je bila praćena veselim razgovorima, mali vijećnici, uz pomoć svojih prijatelja iz V. OŠ Bjelovar, te Vanje Radičević, Kristine Lukčić i Dore Jozić pripremili su i mali kulturni program, na kojem su izveli igrokaz, recitirali poeziju i svirali flautu.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća grada Bjelovara, u subotu 9. svibnja 2015. godine posjetili su Dječje gradsko vijeće grada Preloga. Prijateljstvo malih vijećnika spomenutih gradova započelo je još u desetom mjesecu prošle godine, kada su naši vijećnici ugostili  male vijećnike DGV-a Prelog. Uzvraćenim posjetom, mali vijećnici željeli su još više učvrstiti prijateljstvo, razmijeniti stečena iskustva i upoznati grad Prelog.

29. svibnja 2015. godine članovi Dječjeg gradskog vijeća sudjelovali su na 6. Cvjetnom korzu u gradu Bjelovaru, a mali gradonačelnik svim sudionicima uručivao je zahvalnice za sudjelovanje.

U srijedu, 1. srpnja 2015. godine članovi Dječjeg gradskog vijeća Bjelovar, u prostorijama Društva Naša djeca Bjelovar održali su „JUICY PARTY“. „JUICY PARTY“ dio je projekta Dječjeg gradskog vijeća Bjelovar , koje se u programu rada bavi promocijom zdravih stilova života i prevencijom ovisnosti.
U sklopu juice radionice protiv alkohola, dječji vijećnici zajedno sa svojim voditeljicama Vjeruškom Štivić i Sanjom Vranješević , svojim pričama o prvom doticaju s alkoholom sudjelovali su u edukativnoj radionici koju je vodila Minela Šporčić , predsjednica DND Bjelovar. Na spomenutoj radionici vijećnicima su se pridružile zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel i Jadranka Matašin, koje su također, svojim pričama o svom prvom iskustvu s alkoholom, vijećnicima savjetovale, kako je bolje biti NEovisan nego narušavati svoj životni san i sprječavati mogućnost da postaneš uspješan.
Uz „Edukativnu radionicu“ vijećnici su se zabavljali uz Juicy i grickalice, te su zaključili da najbolja i najiskrenija zabava upravo je zabava bez alkohola i ostalih opijata, koji im ograničavaju osjetila, kao i ostale tjelesne funkcije. Svoje poruke o zdravom, uspješnom i NEovisnom načinu života stavili su na plakat.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća Bjelovar, zajedno sa svojim voditeljicama Vjeruškom Štivić i Sanjom Vranješević, u utorak, 21. srpnja 2015. godine započeli su s realizacijom svoje planirane aktivnosti “Posjeti dječjim vrtićima”, posjetivši prvo Dječji vrtić Ciciban u Podravskoj ulici, zatim u srijedu, 22. srpnja 2015. dječje jaslice u Mihanovićevoj ulici i na kraju tjedna, u petak, 24. srpnja 2015. posjetili su istoimeni vrtić u Bachovoj ulici.

Za svaki posjet, članovi DGV-a Bjelovar prirpremili su različite aktivnosti, koje su provodili zajedno s veselim i susretljivim mališanima spomenutog vrtića. U Podravskoj ulici zajedno su čitali slikovnicu Maca lađarica i izrađivali vesele lađe, s najmanjima u jaslicama stvarali su balone od sapunice, a u Bachovoj ulici čitali su priču o slonu Elemeru i u dvije grupe izrađivali vlastitog šarenog slona. Osim spomenutih aktivnosti, stvorila su se i nova prijateljstva puna dječje iskrenosti, koja će malim vijećnicma ostati dugo u sjećanju. S velikim oduševljenjem i dobrom voljom, pomažući najmanjima u svladavanju pojedinih etapa prilikom realizacije pojedinih aktivnosti, vijećnici su se vratili sjećanjem u svoja najranija djetinjstva, a kod nekih se rodila želja upravo za zanimanjem ovog smjera.

Sve aktivnosti DND-a  Bjelovar i DGV-a Bjelovar možete pratiti na novoj službenoj web stranici DND-a, dnd-bjelovar.