Blog

Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zabok postao “prijatelj djece”

Koodinacijski odbor akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ (predsjednik-prof.dr. sc. Aida Salihagić Kadić te članovi: Sanja Predavec, dr. med., prof. dr. sc. Josip Grgurić, prof. dr. sc. Zora Zakanj, Milka Valpotić, bacc. med. techn., Anđelka Budrović, bacc. med. techn., Katica Šešo, bacc. med. techn., Đurđica Dropuljić, Dubravka Lipovac, Irena Slaviček, Dunja Morović, prof. i dr. sc. Emil Paravina) na svojoj je redovnoj sjednici održanoj krajem prosinca prošle godine na osnovi uvida Prosudbene komisije i provedene rasprave donio odluku kojom je konstatirao da je Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zabok ispunio sve programske zahtjeve Akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ te na temelju toga proglasio da je:

Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zabok – prijatelj djece.

U petak, 3. veljače 2012. godine u prostorima Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zabok održana je svečana primopredaja priznanja „Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zabok – prijatelj djece“. Prisutni su bili članovi Ravnateljstva Opće bolnice Zabok, članovi Koordinacijskog odbora akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“, predstavnici Društva Naša djeca Zabok, zaposlenici Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zabok te drugi uvaženi gosti.

dodjela_dje_jiodjel-prijatelj_djece_016

 

Na Odjelu za pedijatriju svi su bili veoma uzbuđeni te su s nestrpljenjem očekivali predstavnice Koordinacijskog odbor akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ koje su najavile svoj dolazak. U ime Opće bolnice Zabok svim prisutnima se na početku obratio ravnatelj Opće bolnice Zabok, Stanko Belina koji je izrazio svoje zadovoljstvo dobivenim naslovom.

Svoje oduševljenje dobivenim naslovom nije skrivala niti voditeljica Odjela za pedijatriju Andreja Filija koja je zajedničkim radom u Koordinacijskim timu Akcije zajedno s glavnom sestrom Odjela za pedijatriju Sanjom Kleflin i tajnicom Društva Naša djeca Zabok Jasenkom Borovčak u zadnje dvije godine, od kada se Odjel uključio u Akciju,  vrlo predano radila na tome da se zadovolje svi kriteriji Akcije.

Predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak istaknula je da je upravo ta suradnja između Opće bolnice, Odjela za pedijatriju i Društva Naša djeca ključni čimbenik u dobivanju prestižnog naslova Odjel za pedijatriju-prijatelj djece.

Zdravstveni djelatnici Odjela za pedijatriju OB Zabok u okviru su Akcije napravili značajan iskorak s ciljem da okruženje za djecu bude što humanije, a roditelj, najčešće majka, što je više moguće, boravi uz svoje bolesno dijete. Osim što se umanjuje djetetova trauma od ostanka u bolnici, majke aktivno sudjeluju u zbrinjavanju djeteta, a i oporavak je znatno brži.

dodjela_dje_jiodjel-prijatelj_djece_007

Tajnica Društva Naša djeca Zabok, Jasenka Borovčak naglasila je kako je posebna vrijednost akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ što zdravstveni djelatnici u njenoj realizaciji imaju podršku i aktivnu angažiranost članova i volonterki Društva Naša djeca Zabok koji svojim društvenim volonterskim radom pomažu da se što cjelovitije ostvaruje program humanizacije bolničkog liječenja djece.

Tablu s naslovom Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zabok – prijatelj djece u ime Ministarstva zdravlja i Koordinacijskog odbora Akcije predala je Sanja Predavec, dr. med., koja je izrazila svoje oduševljenje entutijazmom kojim zrači sveukupan ambijent na Odjelu za pedijatriju te naglasila kako je ovo dobar primjer i poticaj drugima, a posebno je pohvalila popratni program koji je organiziralo Društvo Naša djeca Zabok.

Dr. Dubravka Lipovac, također članica Koordinacijskog odbora Akcije, predala je Poveljuvolonterkama i volonterima Društva Naša djeca Zabok za višegodišnje vođenje edukativnih i zabavnih sadržaja koji akcijom „Za osmijeh djeteta u bolnici“ uljepšavaju djeci trenutke dok borave u bolnici.

dodjela_dje_jiodjel-prijatelj_djece_015

U svečanom programu dodjele priznanja na Odjelu za pedijatriju nastupili su Zabočki mališani i mlada prespektivna klarinetistica Irena Tabaković koji su svojim nastupom svim prisutnima izmamili osmijehe na lica, a posebno djeci i roditeljima koji borave na odjelu.

(pripremila: Jasenka Borovčak)