Blog

ODRŽAN 7. SAJAM MOGUĆNOSTI U SAMOBORU

Samoborske udruge i ustanove koje se bave kulturom, sportska društva i samoborske javne službe ove su godine, u organizaciji Grada Samobora, Policijske uprave Zagrebačke i Vijeća za prevenciju Grada Samobora, održali 7. po redu Sajam mogućnosti.

Prilika je to za učenike 4-ih i 6-ih razreda samoborskih osnovnih škola da, u sklopu bogate ponude koja im se nudi kroz članstvo i sudjelovanje u nekoj od udruga ili društava, pronađu ono što ih najviše zanima i tako aktivno i kvalitetno provedu dio svog slobodnog vremena.

Najmlađe sugrađane osobno su pozdravili i pomagali im pri izboru aktivnosti zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, ravnatelji samoborskih srednjih škola, javnih ustanova i ustanova u kulturi, kao i voditelji brojnih udruga koje su se predstavile na ovogodišnjem Sajmu mogućnosti.

Da naši mladi sugrađani itekako imaju što birati pokazala je i velika gužva na brojnim štandovima i prezentacijama u utorak, 19. svibnja, na terenima i ispred Sportske dvorane Samobor, jer malo je aktivnosti koje bi zadovoljile njihovu znatiželju ili barem trenutnu zanimaciju, a koje neće moći pronaći u svom gradu.

Naime, u Samoboru mogu svirati, pjevati, plesati, glumiti, izabrati sport koji žele, od hokeja do šaha, da ne nabrajamo one najpoznatije, baviti se društveno i javno korisnim radom, istraživati i uživati u društvu sa svojim prijateljima i svemu onome što ih zanima ili vole.

Potvrda je to iznimne brige i nastojanja Grada Samobora u stvaranju kulturnog i društvenog okruženja koje će zadovoljiti što veći broj mladih i tako ih udaljiti od neprihvatljivog ponašanja.