Blog

Održan Dječji maskenbal u Ogulinu

Veljača je najšareniji i najveseliji mjesec u godini – složit će se sa ovime svi koji su ikada prisustvovali nekom fašničkom događaju. Tako je i naš grad, u nedjelju, 24. veljače 2019. godine bio mjesto veselja, zabave, karnevalskog šarenila. Naime, u Ogulinu je održan Dječji maskenbal i to ne bilo kakav – već najveći i najveseliji do sad, a održava se već pune 32 godine – zahvaljujući organizaciji Društvu Naša djeca Ogulin i Dječjem gradskom vijeću. Dječji maskenbal namjenjen je prvenstveno djeci školskog i predškolskog uzrasta, no s godinama postaje jedan od važnijih događaja za cijelu zajednicu jer se svake godine sve više roditelja čak  i srednjoškolaca uključuje u maškaranje.

Ovogodišnji maskenbal održan je u Velikoj sportskoj dvorani i dio financijskih sredstava od prodaja ulaznice dodijeljena su jednoj našoj članici čije je dijete teško oboljelo te je na liječenju u Zagrebu. Članovi Društva  i ovime pokazuju veliko srce i  humanost pa čak i kad je zabava u pitanju.

Vesela maškarana povorka krenula je u 16 sati i kao i svake godine predvodili su je ogulinski coprnjaci, članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin. Nakon njih, a noseći Imbru, krivca i princa maskenbala, ušli su članovi DGV-a te članovi DND-a Ogulin u grupnoj maski „Navijači“. Povorku zatim nastavljaju „Crvenkapice“, mala škola mažoret plesa, te „Kuharice“ juniorski tim i „Hip-hoperice“ kadetkinje mažoretkinje DND-a Ogulin. Nakon toga iz DV „Josipdol“ dolazi najbrojnija maska „Veseli svemir“. Nakon njih u povorci kreću srednjoškolke  „Kaubojke“ iz  OTŠ-a Ogulin. Ove godine kao gosti predstavio se i Plesni studio „Instinct“ iz Jastrebarskog što je velika čast i priznanje da se i grupe izvan ogulinskog područja rado odazivaju pozivu za sudjelovanje. DV „Bistrac“  ove godine je sudjelovao sa grupnom maskom „Klečke vještice“, a nakon njih  su u dvoranu ušle dvije grupe iz OŠ Josipdol, PŠ „Lucija Capan“ Tounj – „Tounjska haufenija – pužić iz špilje Tounjčice“ i „Mickey i Minnie“. Nakon njih predstavila se grupa  iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin produženi boravak sa maskom „Meduze“. Iz OŠ Josipdola stigle su „Kućice“ a iz Prve osnovne škole Ogulin „Karte“.  Ovime je nabrojano 16 grupnih maski sa preko 460 sudionika koji su nastupili u zabavno plesnom programu, što je potvrda najbrojnijeg maskenbala do sada.

Veseloj maškaranoj povorci  priključio se i gradonačelnik grada Dalibor Domitrović koji je na samom početku predao ključ grada Tinu Ćićku, vijećniku u Dječjem gradskom vijeću sa  najdužim vijećničkim stažom. Nakon toga su članovi DGV-a pročitali optužnicu za Imbru, koji je kao i svake godine kriv za sve loše događaje – zimski praznici bez snijega i sa vodenim kozicama, ispadanje sa rukometnog prvenstva, loše ocjene u školi i još mnogo toga. Nakon pročitane optužnice Imbro je uz veselu graju i dječje uzvike potjeran van iz dvorane i maskarano veselje je moglo početi.  Nakon predstavljanja grupnih maski, uslijedila je zabava uz ples, krafne, slatkiše, balone…I ove godine Povjerenstvo za odabir najljepše grupne i pojedinačne maske imalo je težak zadatak, no na kraju je ipak odlučeno – najbolja grupna maska pripala je DV Josipdol za masku „Veseli svemir“ a najbolja pojedinačna maska pripala je Evi Tonković za masku „Asterix i Obelix“. Sponzori ovih nagrada su DND Ogulin i Putnička agencija Klek, vl. Đurđice Vejzović.

Društvo se još jednom zahvaljuje svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su pomogli u organizaciji ovogodišnjeg maskenbala – Grad Ogulin,  Pekara Mivit, Pekara Bošt i Trgovine Gavranović- za krafne, ukupno 900 kom, Korekt d.o.o., Športska zajednica grada Ogulina, Prva osnovna škola Ogulin, Putnička agencija „Klek“, Ugostiteljski obrt „Stari grad“, Jasmina Capan, Dijana Umiljenović, članovi Dječjeg gradskog vijeća sa voditeljicom Ljerkom Salopek Bacanović,  članovi DND-a Ogulin, veliki i mali članovi, sa mažoretkinjama i trenericama, Lovro i Marko Domitrović, Antonio Piškur i Matija Ceranić, Dražen Piškur, Domagoj Kaurić i Danijela Moguš. Od srca hvala svima. Vidimo se dogodine.

                                                                                                                        Glorija Domitrović