Blog

DND KOPRIVNICA DOBILO NAJVEĆE VOLONTERSKO PRIZNANJE

Lutkarska družina Kopriva Pec Pec Društva naša djeca Koprivnica dobitnik je priznanja Zlatno krdo kojom se nagrađuje najbolji volonterski projekt u 2018. godini. Volonteri DND ugradili su lani čak 1319 sati u projekte Lutka ima pamet i srce i Lutka u šetnji, priredili pet premijera i održali 25 predstava koje je vidjelo više od 7000 gledatelja. Osim u Koprivnici nastupali su u Molvama, Križevcima, Ogulinu, na Međunarodnom festivalu lutaka PIF u Zagrebu,te na Smotri dječjeg stvaralaštva Saveza DND Hrvatske u Čazmi. Najveći doprinos tom velikom uspjehu dala je voditeljica lutkara dr. Tigrena Csik koja neumorno priprema scenarije, izrađuje lutke, uvježbava djecu, ali zasluge idu i malim glumcima, a to su Lovro Šeb, Katja Gaži, Janja Senjan, Kira Kolar, Rea i Ilan Damjanić. Doprinos su dali i brojni volonteri DND, pa je tako ovaj uspješan spoj malih i velikih volontera rezultirao najvišim priznanjem za volontere u Koprivnici.

-Izuzetno sam ponosna na sve volontere koji su od Lutkarske družine Kopriva Pec, pec napravili pravi lutkarski brend. Zahvaljujući njima Koprivnica je dobila prvi lutkarski mjuzikl, pet premijernih predstava na kojima bi mogla pozavidjeti i profesionalna kazališta, razvijeni su partnerski odnosi s dvije lutkarske družine- Cukarin iz Blata i Tintilinić iz Ogulina i stvorena predstava na tri narječja. Sve lutke, scenski rekviziti, glazba plod su rada brojnih volontera koje okuplja i nadahnjuje izuzetna voditeljica LD Pec,pec,pec Tigrena Csik koja je najzaslužnija za ovo značajno priznanje- ističe Jadranka Lakuš, predsjednica DND Koprivnica.
Društvo naša djeca već je jednom osvojilo volontersku nagradu “Zlatno krdo” i to za organizaciju 15. Smotre dječjeg stvaralaštva Hrvatske u Koprivnici 2008.godine.