Blog

ODRŽAN LOVRANSKI DJEČJI DAN 2016.

Obilježavanje šestog Lovranskog dječjeg dana započelo je dodjeljivanjem povelje za najdječje djelo „…I dječja djela mogu promijeniti svijet“ u vijećnici Općine Lovran čiji je cilj promocija solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta. Nagradu za najdječje djelo primio je Dječji forum – Lovran pri Društvu „Naša djeca“ Opatija za promicanje dječjih prava.

U poslijepodnevnim satima, na trgu ispred lovranske crkve okupilo se 400-tinjak mališana, njihovih roditelja, teta i učiteljica kako bi proslavili Lovranski dječji dan. Sudionici događanja bili su Društvo „Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran, Dječji vrtić Opatija – Lovran, Osnovna škola Viktora Cara Emina Lovran, Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran i Glazbena radionica „Armunika mojga kraja“ dr. art. Mihalja Ivkovića. Nakon nastupa mališana, prisutne je zabavljao mađioničar Stefano, a za glazbeni odabir zadužen je bio Dj Miro. Lovranskom dječjem danu i ove su se godine pridružili lovranski ugostitelji koji su za prisutne pripremili brojne specijalitete. Sponzori događanja bili su Futura Trade, Radnik d.o.o. i Komunalac.

Uoči Lovranskog dječjeg dana 21. travnja otvorena je izložba dječjih radova pod nazivom „Slikom i riječju o Konvenciji UN-a o pravima djeteta“ nagrađenih u sklopu istoimenog likovno – literarnog natječaja.  Natječaj je raspisan u sklopu projekta „Zajedno za dječja prava“ uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a cilj mu je bio potaknuti djecu da slobodno, spontano i originalno izraze svoje mišljenje i znanje o najvažnijem svjetskom dokumentu za djecu – Konvenciji UN-a o pravima djeteta. Na natječaj je pristiglo stotinjak radova djece vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta s područja Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage.