Blog

ODRŽAN SEMINAR ZA VODITELJE I ORGANIZATORE EDUKATIVNO-ZABAVNIH AKTIVNOSTI DJECE U BOLNICI

Prošlog vikenda u Zagrebu održan je Seminar za voditelje i organizatore edukativno-zabavnih aktivnosti djece u bolnici u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije Za osmijeh djeteta u bolnici i Dječje bolnice Srebrnjak. Seminar se održao u Zagrebu u prostoru Saveza društava Naša djeca Hrvatske, sjedištu Središnjeg koordinacijskog odbora akcije.

Uloga seminara bila je pružanje poticaja i namjenske pomoći za 7 bolnica/dječjih odjela da ostvare preostale programske zahtjeve akcije Za osmijeh djeteta u bolnici radi dobivanja počasnog naziva Prijatelj djece. Seminar je održan zahvaljujući dijelu prikupljenih sredstava u humanitarnoj Aukcije Za osmijeh djeteta u bolnici koju je podržalo 20 najpoznatijih hrvatskih ilustratora/ica i likovnih umjetnika/ica nagrađivanih u zemlji i svijetu, a koji su za ovu svrhu donirali 41 ilustraciju (I. Antolčić, Z. Bašić, M. Ćeran, I. Guljašević, M. Hajdinjak, B. Hollingsworth, M. Jelić, D. Jerabek, D. Kolanović, D. Kukić, Ž. Mezić, Ž. Prstec, S. Puntarić, V. V. Radoičić, S. Rešček Ramljak, T. Tomić, T. Torjanac, I. Vitez, P. Vončina i T. Zlatić).

Seminar je pohađalo 20 sudionika iz Bjelovara, Karlovca, Koprivnice, Nove Gradiške, Ogulina, Splita i Zagreba koji su slušali namjenska predavanja, prikaze iskustava iz dosadašnje prakse te primjere provedbe igara i drugih oblika aktivnosti s djecom u bolnicama. Predavanja su održali dr. sc. Emil Paravina, dugogodišnji voditelj akcije Za osmijeh djeteta u bolnici, Ana Bogdanić, diplomirana psihologinja, mr. sc. Ivanka Gregurinčić, Elizabeta Kralj Kovačić, medicinska tehničarka,  Marija Vodopija, medicinska tehničarka, Milka Valpotić, medicinska tehničarka, Đurđica Dropuljić, ravnateljica DND Varaždin, Ivana Bošnjak, pedagoginja i Snježana Krpes, programsko-organizacijska savjetnica u Savezu DND Hrvatske.

Polaznici Seminara su također posjetili bolnicu Srebrnjak kako bi se upoznali s njenim dostignućima u skrbi za male pacijente. Na kraju događanja polaznicima je uručen set literature za aktivnosti s djecom kao i Uvjerenje o sudjelovanju na Seminaru.