Blog

POZIV NA TEMATSKO SAVJETOVANJE „KAKO SE UKLJUČITI I VODITI AKCIJU GRADOVI I OPĆINE – PRIJATELJI DJECE“

Poštovani predstavnici gradova i općina,

Pozivamo Vas na tematsko Savjetovanje „Kako se uključiti i voditi akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“ koje će u Zagrebu 24. travnja 2014. godine s početkom u 10,00 sati organizirati Središnji koordinacijski odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece (Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za socijalnu i preventivnu pedijatriju, Ured UNICEF-a te predstavnici gradova i općina).

Cilj Savjetovanja će biti da informiramo, senzibiliziramo, osnažimo i podržimo lokalne jedinice da se uključe i provode akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u svojim sredinama te povećamo broj gradova i općina sudionika Akcije u Hrvatskoj, a namijenjeno je gradonačelnicima, načelnicima, stručnim suradnicima u gradskim i općinskim upravama, institucijama, ustanovama, organizacijama, udrugama i volonterima koji se žele uključiti u akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“ ili su se uključili tijekom prošle ili ove godine.

Na Savjetovanju će Vam stručnjaci i koordinatori Akcije iz gradova i općina – prijatelja djece predstaviti nacionalne i europske strateške planove za djecu, istraživanja o siromaštvu i položaju djece u Hrvatskoj, program i važnost akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece, planiranje za djecu, ulogu dječje participacije u akciji, financijska izdvajanja i ulaganja u djecu, medijsku promociju te volonterski rad u Akciji.

U okviru Savjetovanja bit će organizirana i radionica „Kako pokrenuti i uključiti se u akciju Gradovi i općine – prijatelji djece“ s nizom praktičnih savjeta o uključivanju u Akciju, pripremu dokumentacije, rada lokalnih koordinacijskih odbora, izvještavanja.

Rok za prijavljivanje je 11. travnja 2014. godine.

PRIDRUŽITE NAM SE U STVARANJU GRADOVA I OPĆINA – PRIJATELJA DJECE U HRVATSKOJ!

gradovi_op_ine_zaobljeni_vrhovi

Više o Savjetovanju i akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“ možete saznati u sjedištu akcije Savezu društava Naša djeca Hrvatske na kontakte: 01/ 49 22 959 ili na e-mail: info@savez-dnd.hr ili na mrežnoj stranici Saveza: www.savez-dnd.hr.

Središnji koordinacijski odbor akcije:

„Gradovi i općine – prijatelji djece“

 

Ovdje možete preuzeti poziv i prijavnicu za Savjetovanje.