Blog

ODRŽANA 7. SJEDNICA X. SAZIVA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA U OPATIJI

U gradskoj vijećnici 12. prosinca 2016. održana je 7. sjednica X saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, a uz dječje vijećnike prisutni su bili zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, stručni suradnici gradskih službi Grada Opatije, predstavnici Društva „Naša djeca“ Opatija te predstavnici OŠ „R.K. Jeretov“ Opatija.

Sjednicu su vijećnici otvorili pitanjima zamjeniku gradonačelnika. Zatim su stručni suradnici gradskih službi izvijestili vijećnike o događanjima za djecu u prosincu u Opatiji. Dječji vijećnici su prezentirali rezultate istraživanja „Participacija djece u proračunskim procesima“ u kojem su sudjelovali u suradnji s Centrom za dječja prava Queens University Belfast i Plan International organizacijom. Izvijestili su prisutne i kako im je bilo na proslavi 15 godina od osnivanja Dječjeg gradskog vijeća Opatija koja se održala 21.11.2016.

Pod točkom razno dječji vijećnici su još izvijestili prisutne o njihovom sudjelovanju na svečanom godišnjem Savjetovanju koordinatora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u prostorijama Starogradske vijećnice Skupštine Grada Zagreba. U svečanom dijelu Savjetovanja proglašene su najuspješnije „Naj-akcije“ za 2016.g. iz gradova i općina usmjerene na poboljšanje života djece u lokalnoj zajednici. Povelju za uzornu provedenu Naj-akciju 2016. pod nazivom Popituraj lovranski marunić – bojanka/ 10. jubilarna Mića marunada dodijeljena je Općini Lovran, dok je Gradu Opatiji dodijeljena povelja za Naj-akciju Mapa dječjih igrališta grada Opatije. Povelju u ime Grada Opatije preuzeo je zamjenik gradonačelnika gsp. Fernando Kirigin u društvu dječjih vijećnica Dječjeg gradskog vijeća grada Opatije.

Vijećnici su prezentirali i sudjelovanje na panel diskusiji Mediji i djeca u organizaciji Unicefa na Danima elektroničnih medija u Opatiji na kojima su govorili o sadržaju u medijima za djecu.

Također, izvijestili su i o sudjelovanju na potpisivanju Sporazuma o podršci i partnerstvu na provedbi projekta „Primorsko- goranska županija-prijatelj djece“. U sjedištu Primorsko-goranske županije zamjenica župana Marina Medarić i predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske​ Aida Salihagić Kadić, prof. dr.sc. potpisale su Sporazum.

Na kraju sjednice su još pozvali sve prisutne na događanja Društva „Naša djeca“ Opatija povodom nadolazećih blagdana i zaželjeli svima sretne blagdane.