Blog

OBILJEŽAVANJE ADVENTA U DONJEM MIHOLJCU

Društvo „Naša djeca“ Donji Miholjac ove je godine, u suradnji sa Župom svetog Mihaela Arkanđela iz Donjeg Miholjca, pokrenulo i iniciralo obilježavanje adventa u gradu. Advent se obilježava od 26. studenog do 23. prosinca pod nazivom „Došašće u Donjem Miholjcu 2016.“. Osim župe i Društva „Naša djeca“ u obilježavanju adventa sudjeluju i Srednja škola Donji Miholjac, Osnovna škola „August Harambašić“ Donji Miholjac, Crveni križ, KUD Matija Gubec, Turistička zajednica Grada, Grad Donji Miholjac, lokalni OPG-i te ostali partneri.

Članovi Društva „Naša djeca“ i sva djeca polaznici radionica marljivo su radili na izradi ukrasa i lampiona koji krase trg grada. Osim toga, aktivno su uključeni u animiranje programa kroz pjesmu i recitacije tijekom čitavog adventa te izradu prodajnih božićnih aranžmana i ukrasakoje redovito izrađuju na  kreativnim radionicama.

„Došašće u Donjem Miholjcu 2016.“ podijeljeno je na dva dijela – prvi dio uključuje paljenje adventskih svijeća subotama uoči četiri adventske nedjelje na gradskom trgu,  dok se drugi dio odnosi na veliki adventski sajam koji se će održati ispred Dvorca Mailath u posljednjem adventskom tjednu, od 19. do 23. prosinca.

Djeca polaznici kreativne radionice Društva „Naša djeca“ marljivo izrađuju ukrase, dok zbor Društva „Naša djeca“ „Djeca ljubavi“ svojom prekrasnom pjesmom i veselim licima uljepšavaju adventske događaje. Zbor „Djeca ljubavi“ imao je čast otvoriti advent u Donjem Miholjcu pjevajući adventske i božićne pjesme prilikom paljenja prve adventske svijeća u subotu 26. studenog. Tada su svojom veselom pjesmom i skladnim glasom, na opće oduševljenje svih okupljenih građana, razbudili Grad. Idući nastup je u subotu, 9. prosinca, kada zbor animira paljenje treće adventske svijeće. 18. studenog Društvo „Naša djeca“ Donji Miholjac održat će svoju tradicionalnu božićnu priredbu, a 21. prosinca ponovno će se predstaviti građanima na adventu ispred Dvorca Mailath kada će izvoditi božićne pjesme.

Društvo „Naša djeca“ s velikim je oduševljenjem i entuzijazmom ušlo u organizaciju adventa, a pohvale za rad i priznanja dolaze sa svih strana.